Coruptio in Integrum

De-ar mai trai, bisnitarul revolutionar Dan Iosif si-ar mai fi reconsiderat unele din ispravile sale istorico-filosofice. Astazi ar fi spus si el, probabil, ca sa mentina umiditatea optima la bucile tovarasului Liviu Dragnea, ca „Romania fara (anti)coruptie e ca America fara Statuia Libertatii”.

Fiindca, vrem sau nu vrem sa recunoastem, lupta aceasta anticoruptie a cam inceput sa plictiseasca electoratul cinstit, care nu s-a prezentat la vot de-a iesit PSD-ul cu procentele cuvenite, in schimb provoaca spume la gura celuilalt electorat in frunte cu Flory Dansatoarea, care s-ar face pres in fata mustaciosului, numai ca sa-l roage frumos sa mai ramana printre noi. Adica sa nu se duca intr-acolo unde incerca sa-l bage aia de la DNA.

Cun ar spune: „Ce au dom-le cu el, ca-i baiat bun, dar nu-i lasa Codruta, Iohanis si strada sa puna tara asta pe picioare”. Deocamdata a pus-o pe chituci, schimbandu-si propriile guverne, cum schimba Becali antrenorii si Tariceanu nevestele. Iar acum, ce sa vezi, vine Tudorel al Justitiei, ca sa mai faca o evaluare la DNA, fiindca in urma cu doua luni n-a iesit cum se cuvine. Cum se cuvine domnului Dragnea, se intelege. Iar domnul Tudorel n-are incotro ca de aia ia salariu si se supune, c-asa-i in politica. Cine a spus ca politica e curva s-a cam inselat putin. Pe curva o platesti, da-ti faci treaba cu ea. Pe astia din politica ii platim si-si fac ei treaba cu noi.

Ati vazut atitudinea Jandarmeriei la mitingul de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi? Zice-ai ca-i Summit-ul de la Hamburg si trebuiau sa-i pazeasca pe alde Trump, Putin, Merkel si Macron. Daca veneau 100 de manifestanti, Jandarmeria trimitea 200 de slujbasi ca sa-i stavileasca, daca veneau 1.000, trimiteau 2.000. Ca aveau de unde. Nici la Constanta, la Neversea nu erau atatia. Si, paradoxal, protestatarii stateau pe trotuar, cum li s-a impus, iar jandarmii, dotati ca testoasele ninja, pe carosabil, blocand circulatia. Cine i-a trims se subintelege. Cine e Carmen Dan? Nu prea. Ori e ministru de Interne, ori fosta secretara a lui Liviu Dragnea, ori si una si alta. Cert e ca in ultima vreme ministerul acesta functioneaza pe invers. In loc sa-i pazeasca pe detinuti sa nu iasa din puscarii, il pazesc pe Dragnea sa nu intre.

Ce va urma e lesne de inteles. In ciuda interventiei exprese a ambasadorului SUA de sprijin pentru sefa DNA, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in ciuda elogiilor aduse de Bruxelles luptei anticoruptie din Romania, isi va duce de aceasta data la indeplinire ordinele. Va executa pe repede inainte o evaluare plagiata dupa prima si va da de aceasta data verdictul final: Jos Kovesi!

Totul e sa mai vrea si Iohanis.

Florentin FLORESCU

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.