Dragnea-i șeful, Firea-i dracul!

Cum să promiți, dom’le, lapte și miere când tu miroși a, pardon de expresie, în ce ai călcat când ai intrat în politică. Recentele proteste din Capitală și din țară împotriva așa-zisei revoluții fiscale (de fapt o lovitură de stat) au rămas fără finalitate. Guvernul Tudose tot a făcut ce a vrut el, în frunte cu Liviu Dragnea.

Faptul că sindicatele, patronatele, fundațiile de caritate, ONG-urile și chiar președintele României au atras atenția asupra dezastrului care urmează după aplicarea ei, Ordonanța de Urgenţă s-a produs. De la microfonul înaltelor funcții guvernamentale, premierul Tudose, miniștrii Mișa și Vasilescu o dădeau pe-a lor, cum că binele de acum urmează.

„Sindicaliștii BNS să mai învețe matematică”, țipa Olguța la reporterii care o chestionau în privința Ordonanţei și efectele ei. Lasă că știe domnul Mișa matematică. Adunând merele cu castraveții, scăzând măslinele de capră și pastrama de meduză i-a ieșit că românul va câștiga, în urma marii reforme, fix 2 lei, nu 3 cum greșit ne-a informat președintele. Deh, el e profesor de fizică, nu de matematică. Iată un guvern care ne vrea binele cu de-a sila și noi nu vrem să-l acceptăm.

Până și primarii de toate culorile politice sunt îngrijorați că, scăzând impozitul pe profit de la 16 la 10 la sută, nu vor mai avea bani pentru salariile pe care și le-au majorat. Chiar și Gabi Firea – al dracului de îngrijorată în acest sens. Vrea să ia metroul în subordine, să aibă și alegătorii ei unde să-și exprime calitățile vocale cu ocazia colindelor de Crăciun.

Ordonanța este aproape imposibil de aplicat până la începutul anului următor din mai multe puncte de vedere. Gândiți-vă la cele peste 5 milioane de contracte de muncă ce trebuie modificate, gândiți-vă la contabilitatea zecilor de mii de companii care sunt nevoite să-și schimbe peste noapte programele, ca să nu mai vorbim de societăţile aflate în insolvență, care nu pot majora salariile fiindcă nu le permite legea insolvenței. Și toate astea pentru ce? Ca unii să câștige în final 2 lei la leafă.

Cam acesta este efectul unui an de guvernare PSD: 2 lei la leafă. Pentru unii, fiindcă cei mai mulți au numai de pierdut.

Dar Liviu Dragnea râde pe sub mustața lui de ospătar la Casa Albă, zicându-și în sine: „Na, că le-am tras-o și de data asta! Iar PSD-ul execută întocmai și la timp ce spune șeful!”.

Pe noi nu ne mai deranjează atât de mult că ei susțin în continuare că laptele e negru, ci că ne ia și de proști, că nu vrem să pricepem că laptele e negru.

Florentin FLORESCU

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.