Zeci de sanctiuni aplicate de politistii locali intr-o saptamana

loading...

In perioada 28.10.2016– 03.11.2016, politistii locali au constatat un numar de 93 contraventii, fiind aplicate 45 sanctiuni cu amenda in valoare totala de 26.000 lei, iar 48 cazuri, in care, datorita pericolului social redus al faptelor, s-a dispus avertismentul scris.

Mentinerea ordinii si linistii publice pe raza municipiului Botosani

1.0. Legea nr. 61/1991 – Privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
Conform Legii 61/1991 au fost aplicate 9 sanctiuni, din care 4 cu amenda in valoare totala de 1300 lei, iar 5 cu avertisment scris.

Combaterea comertului neautorizat

S-au executat activitati operative pentru combaterea comertului neautorizat precum si a altor fapte antisociale in special in Piata Centrala, dar si in celelalte zone ale municipiului.

1.1. O.G. nr. 99/2000 – privind comercializarea produselor si serviciilor de piata

Conform acestui act normativ au fost sanctionate 4 persoane cu avertisment scris, conform art. 73, pct. 1, lit. d pentru desfasurarea unor acte de comert fara a detine autorizatie.

1.2. H.C.L. nr. 202/2005 – Privind administrarea pietelor si a targului (obor) din municipiul Botosani.

Conform acestui act normativ au fost sanctionata o persoana cu amenda in valoare de 100 lei, conform art. 29, alin.2, lit. j, deoarece comercializau diferite produse in alte locuri decat cele stabilite de administratia pietei.

Prevenirea si sanctionarea contraventiilor in domeniul protectiei mediului

S-au desfasurat activitati de verificare a agentilor economici cu privire la existenta contractului pentru prestarea activitatii serviciului de salubrizare.

Au fost organizate actiuni in scopul urmaririi respectarii prevederilor referitoare la stabilirea unor masuri pentru pastrarea curateniei, respectarea normelor de igiena si infrumusetare a municipiului, fiind efectuate controale la agenti comerciali, monitorizandu-se conditiile de ridicare, transport si depozitare a deseurilor rezultate din constructii si menajare in diferite zone ale municipiului.

1.3. H.C.L. 355/2011 – Privind obligatii si responsabilitati in domeniul ordinii, curateniei si igienei publice, intretinerii calitatii mediului natural

Conform acestui act normativ au fost sanctionate 6 persoane, din care 5 cu amenda in valoare totala de 4300 lei, iar una cu avertisment scris.

Prevenirea si sanctionarea contraventiilor in domeniul disciplinei in constructii si afisajului stradal

S-au desfasurat activitati de verificarea lucrarilor de extindere prin construire sau desfiintare fara autorizatie in locuinte, precum si respectarea normelor legale privind afisajul publicitar si orice alta forma de afisaj/reclama, inclusiv cele referitoare la amplasarea firmei la locul de desfasurare a activitatii economice.

1.4. Legea 50/1991 – autorizarea executarii lucrarilor de constructii in locuinte

S-au desfasurat activitati de verificare a extinderilor fara autorizatie, conform Legii 50/1991, fiind astfel aplicate 3 sanctiuni cu amenda in valoare totala de 7500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.