Beneficiile consumului de ciocolata

Daca iti place ciocolata, de regula, cei din jur te vor atentiona ca nu faci bine consumand-o. Te va ingrasa si nu-ti va face bine organismului, te vor avertiza multi.

Atat timp cat alegi varianta buna, anume ciocolata neagra, cu un continut mare de cacao, te vei bucura de cateva avantaje in plus, fata de cei care se feresc de aceasta forma de rasfat. Iata in ce fel iti face bine ciocolata, potrivit Huffington Post.

Scade riscul de atac cerebral
Un studiu suedez din 2011 arata ca femeile care mananca mai mult de 45 de grame de ciocolata pe saptamana au un risc mai scazut cu 20 de procente de a suferi un atac cerebral fata de cele care consuma mai putin de 9 grame.

Iti face inima mai puternica
Ciocolata neagra scade presiunea sanguina si colesterolul rau, asa ca tine la distanta si bolile de inima. Acest lucru se intampla datorita proprietatilor sale antiinflamatoare.

Iti da senzatia de satietate
Fiindca este bogata in fibre, ciocolata neagra iti mentine senzatia de satietate, asa ca vei manca mai putin, dupa cum spun oamenii de stiinta de la Universitatea Yale. Decat sa rontai fel de fel de snacks-uri pline de chimicale, mai bine mananci o bucatica de ciocolata si iti vei reduce si poftele pentru dulce si sarat.

Ciocolata calmeaza tusea
Un ingredient din ciocolata are puterea de a ameliora tusea, calmand un nerv de la nivel cerebral care produce acele episoade suparatoare. La sfarsitul lui 2010, cercetatorii au incercat sa creeze un medicament care sa contina aceasta substanta, teobromina, pentru a inlocui siropul cu codeina, despre care s-a aratat ca are efecte nocive.

Ciocolata imbunatateste circuitul sanguin
Datorita prafului de cacao continut, care are proprietati anticoagulante, subtiind sangele la fel ca si aspirina, ciocolata previne accidentele cardiovasculare.

Vei fi mai destept
Imbunatatind circulatia sangelui catre creier, ciocolata neagra ne ajuta sa fim mai energici si sa ne concentram mai bine. Asa ca n-ar fi rau ca la examen, in loc de fituica sa iei cu tine o ciocolata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.