Consumul de spanac reduce riscul de cancer de colon

Consumul de spanac previne cancerul de col uterin, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon din SUA.

Oamenii de stiinta au constatat ca frunzele de spanac contin substante care reduc efectele daunatoare ale substantelor canceroase care se regasesc in mancarea gatita. In urma unui studiu efectuat pe animale, s-a constatat ca un consum regulat de spanac reduce partial efectele acestor substante, ceea ce scade incidenta tumorilor pe colon aproape la jumatate. Spanacul are capacitatea de a reduce modificarile de ARN si AND prezente la nivel celular, scazand semnificativ riscul aparitiei cancerului de colon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.