Reteta zilei: Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel

Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel

Ingrediente pentru musaca:
4-5 vinete
½ kilogram de carne tocata de vita
2-3 rosii

1 ceasca de ulei de masline
2 cepe taiate fin
2 catei de usturoi
2 frunze de dafin
ulei pentru prajit
½ ceasca de parmezan ras
faina
3 cesti de sos bechamel
 
Cum se prepara sosul bechamel, varianta greceasca:
Ingrediente pentru sosul bechamel grecesc: 1 ceasca faina, 2 cesti lapte, 1 ceasca ulei rafinat de floarea-soarelui, 2 oua, 1 ceasca de parmezan ras, sare, piper, nucsoara.
 Puneti uleiul in vas. Turnati faina peste ulei si amestecati-le timp de 5 minute deasupra flacarii medii de aragaz. Adaugati laptele cald si bateti constant amestecul cu un tel. Separat bateti cele 2 oua, adaugati-le in amestecul de mai sus impreuna cu sarea, piperul si nucsoara (dupa gust) si lasati-le sa se prepare timp de 5 minute, amestecandu-le incontinuu.
La final, adaugati parmezanul ras. Daca sosul este prea gros, mai adaugati putin lapte ca sa il mai diluati.
 
Cum se prepara musacaua:
Incalziti ceasca de ulei intr-un vas si caliti ceapa tocata fin in acest ulei.
Adaugati carnea tocata si continuati sa o caliti si pe ea pentru inca 10 minute.
Dupa aceea, adaugati rosiile tocate marunt, usturoiul pisat, si lasati acest amestec sa se faca timp de 45 de minute – o ora.
Intre timp, spalati vinetele si indepartati-le cozile.
Taiati-le in felii rotunde si lasati-le sa stea imbibate in apa sarata cam o ora (ca sa le iasa sucul amarui).
Stergeti cu un servet de bucatarie vinetele de apa, dati-le prin faina si prajiti-le in ulei foarte bine incins.
Intr-un vas de iena care intra cuptor, puneti un strat de felii de vinete, sare, piper si un strat de amestec cu carne tocata (si ea scursa in sita ca sa se elimine lichidul sau grasimea in exces).
Adaugati inca un strat de vinete, apoi inca un strat de amestec de carne tocata preparata anterior.
La final, turnati deasupra sosul bechamel de consistenta medie.
Inainte de a baga acest continut la cuptor, presarati din belsug peste stratul de sos bechamel parmezanul ras.
Totul se coace la temperatura inalta pentru aproximativ 20-25 minute.
Scoateti musacaua din cuptor si taiati-o in cuburi. Serviti fierbinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.