Reteta zilei: Paste cu branza si legume la cuptor

Paste cu branza si legume la cuptor

Ingrediente:
pentru 8 portii

350 g de paste fussili sau alt tip de paste, o punga de broccoli congelat– 350 g sau un broccoli proaspat, o lingurita de unt, o ceapa taiata marunt (salote), o cutie de ciuperci taiate – 240 g, 4 cesti de lapte, ¼ ceasca de faina, o lingura de sare, ½ lingura de piper proaspat macinat, o punga de spanac – 150 g, 150 g de branza rasa, 1/3 ceasca si 2 lingurite de parmezan ras.
 
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge cu unt o tava. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, si adauga broccoli in ultimele 3 minute, dupa care scurge si adauga-le pe toate in oala. Intre timp, topeste untul intr-un vas adanc si pune apoi ceapa si ciupercile, timp de 5 minute, pentru a face un sote. Intr-un vas de marime medie amesteca laptele, faina, sarea si piperul, adauga-le in primul vas si pune-le la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa (aproximativ 5 minute). Amesteca in spanac si ia-le de pe foc si adauga o cana de branza si 1/3 de parmezan. Toarna sosul in oala cu paste si broccoli si transfera-le in tava, presarand restul de branza si parmezan rase. Coace-le pana se topeste branza si incepe sa se rumeneasca, pentru 40 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.