BOTOSANI: Criteriile pentru incadrarea in grad de handicap, modificate

Decidentii sistemul sanitar anunta ca in scurt timp vor fi aduse modificari criteriilor de incadrare in grad de handicap si ca acum se asteapta doar parafa de la Ministerul Muncii pentru ca Ordinul care reglementeaza aceste criterii sa fie trimis spre publicare la Monitorul Oficial.

Potrivit acestora, incepand cu anul 2012 a functionat un grup de lucru comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, care a avut ca scop elaborarea modificarilor la Ordinul prin care se reglementeaza criteriile pentru incadrarea in grad de handicap.

„In aceasta perioada, Ordinul a fost inaintat in mai multe randuri de catre Ministerul Sanatatii Ministerului Muncii, care a operat modificari succesive asupra lui si l-a returnat spre dezbatere. In urma cu aproximativ o luna continutul proiectului de modificare a fost agreat intr-o forma comuna, ulterior fiind necesara parcurgerea celorlalte etape procedurale. De circa o saptamana proiectul a fost in faza de avizare, iar astazi (n.r. ieri), 23 mai 2013, a fost semnat de catre ministrul sanatatii si va fi inaintat spre semnare ministrului muncii”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

In ultima vreme, numeroase nemultumiri au fost exprimate de persoane care trebuie sa se prezinte periodic la comisii in vederea revizuirii incadrarii in gradul de handicap.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Paul Pavel, in a carui coordonare sunt serviciile de asistenta sociala din judet, sustine insa ca la nivelul judetului nu s-ar fi inregistrat vreo nemultumire legata de comisia care stabileste incadrarea in grupele de handicap pe baza criteriilor in vigoare.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.