Deputatul TAMARA CIOFU vrea ajutor minimis si pentru PFA-uri

tamara ciofu

Deputatul PSD Tamara Ciofu a depus, marti, 10 septembrie a.c., o interpelare prin care solicita Ministerului Finantelor Publice acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de persoanele fizice autorizate in vederea stimularii investitiilor si a crearii de noi locuri de munca in Romania.

In acelasi timp, reprezentantul social democrat a sustinut o declaratie politica in Parlament prin care a cerut spijinul colegilor deputati in vederea sustinerii dezvoltarii acestor tipuri de organizatii prin introducerea in categoria beneficiarilor eligibili de a aplica pentru acordarea ajutorului de minimis.

„Consider ca pentru a se stimula investitiile si pentru a se genera noi locuri de munca, pe de o parte si pentru a se acorda sanse egale tuturor formelor de organizatii comerciale, pe de alta parte este oportuna modificarea Hotararii de Guvern Nr. 274/2013 privind acordarea ajutorului de minimis, astfel incat sa fie disponibil pentru a fi solicitat si de catre persoanele fizice autorizate”, a declarat Tamara Ciofu.

In prezent conform Hotararii de Guvern Nr. 274/2013 care prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv acordarea de ajutoare de minimis, se ofera finantare pentru investitiile realizate numai de intreprinderile mici si mijlocii.

Din situatia statistica privind numarul total de comercianti activi din punct de vedere juridic in 2012 in Romania erau inregistrati peste 950 de mii organizatii comerciale din care peste 300 de mii in forma persoanelor fizice autorizate. Criza economica a determinat o dublare a numarului persoanelor fizice autorizate  nou infiintate. Daca numarul firmelor nou infiintate a scazut substantial incepand cu 2009, cel al persoanelor fizice autorizate s-a dublat brusc in momentul intrarii Romaniei in criza economica.

„Din acest punct de vedere, apreciez ca este importanta acordarea ajutorului de minimis si pentru persoanele fizice autorizate, intrucat actualizarea ordonantei de urgenta care reglementeaza desfasurarea activitatilor economice a PFA-urilor, permite acestora sa aiba calitatea de angajator care poate incadra terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca”, a explicat Tamara Ciofu.

Clasa persoanelor fizice autorizate isi consolideaza pozitia secunda dupa IMM-uri, avand cel mai mare aport la crearea si mentinerea locurilor de munca si cea mai buna evolutie 2011-2012 sub aspectul fortei de munca, in majoritatea sectoarelor economice.

„Apreciez ca este oportun sa se creeze locuri de munca, dar este important si cate locuri calificate de munca se creeaza, pentru ca acestia sunt cei care au salarii mai mari si pot sa determine si o crestere economica reala a tarii noastre”, a completat Tamara Ciofu.

1 COMENTARIU

  1. felicitari pt acesta idee ,numai sa se materilizeze ,detin un PFA si pt a ma extinde si a crea locuri de munca am nevoie de acesti bani

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.