De la IMIGRANTI se SCHIMBA si … LEGEA! Se PREGATESTE o PEDEAPSA aspra cu INCHISOAREA

Vor fi pedepsiti cu mare asprime. Aceasta categorie de infractori a intrat in atentia autoritatilor romane, in mod deosebit in ultimele saptamani. Este, trebuie sa o spunem, o masura buna.

Este vorba de cei care fac „trafic cu refugiati”. Pentru acestia, anii de detentie aproape ca se dubleaza. De la 3 ani, minimul perioadei de detentie ar urma sa ajunga la 5 ani.
 
Ministrul de interne Gabriel Oprea si-a aratat hotararea de a sprijini  demersurile pentru pedepsirea aspra a celor care vor sa profite de pe urma crizei refugiatilor.
 
In acest sens, senatorul UNPR a depus un proiect de lege prin care se prevad pedepse drastice pentru cei care vor fi prinsi ca fac ”trafic” cu refugiati.
 
Proiectul prevede ca traficul de migranti savarsit in scopul obtinerii unui folos patrimonial sau cand se desfasoara prin mijloace care pun in pericol viata, integritatea sau sanatatea migrantului ori cand acesta este supus la tratamente inumane, se va sanctiona cu o pedeapsa care poate ajunge pana la 12 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.
 
Mai mult, proiectul prevede si confiscarea speciala a bunurilor care au fost folosite in orice mod pentru savarsirea acestor infractiuni sau a banilor rezultati din aceasta forma de trafic.
 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.