Inca un OM de AFACERI condamnat la INCHISOARE intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

Magistratii Tribunalului Botosani au dat sentinta intr-un dosar de evziune fiscala in care este implicat omul de afaceri botosanean Florin Cazacu, fostul administrator al firmei de paza si protectie Forta Rapida Grup Security (FRGS).

Hotarrea a fost formulata luni, omul de afaceri fiind condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Omul de afaceri are insa posibilitatea de a ataca aceasta hotarare, care nu este definitiva. 
 
El a mai are un dosar in justitie, in care este acuzat ca ar fi falsificat documente pentru a participa la o licitatie. In acesta a primit o pedeapsa de patru luni de inchisoare cu suspendare, insa si in acest dosar nu putem vorbi de o hatarare definitiva.
 
In sentinta data luni in dosarul de evaziune fiscala, procurorii il acuza pe Cazacu de faptul ca ar fi omis sa evidentieze in actele contabile operatiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, si de operatiuni fictive.  
 
Florin Cazacu  este obligat de instanta, in acest dosar, sa plateasca, in solidar cu partea responsabila civilmente FRGS, prin Cabinet individual de insolventa Balanovici Boris-Teodor, suma de 211.640 lei, reprezentand dobanzi si penalitati ramase neachitate, aferente sumelor de 194.972 lei, respectiv 813.829 lei, care au fost recuperate prin plata de catre inculpat. 
 
Nefiind definitiva, sentinta poate fi atacata cu apel.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.