CONSILIER al primarului Portariuc, ANCHETAT in DOSARUL CLANULUI CORDUNEANU!

In primaria Botosani si-a facut aparitia, cu putin timp in urma, un nou angajat: un consilier care s-a alaturat echipei care sa-l sfatuiasca si sa il ajute pe primarul Ovidiu Portariuc sa-si faca treaba.

Consilierul de curand angajat de primarul municipiului Botosani este insa anchetat intr-un dosar al Clanului Cordunenilor, instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Serviciul Teritorial Iasi.
 
Din 2010, Sorin Mihail Riznic este trimis in judecata intr-un dosar in care este acuzat de procurori ca, lucrand in domeniul bancar, ar fi racolat mai multe persoane, care in baza unor documente false ar fi obtinut credite frauduloase, banii ajungand in cele din urma la clanul Cordunenilor. 
 
El este trimis in judecata alaturi de alte 26 de persoane, in dosarul Clanului Corduneanu.   
 
“Inculpatul Sorin Riznic a fost acceptat ca si sprijinitor al gruparii in cursul anului 2008 (putem aprecia ca anul 2008 este perioada in care inculpatul Sorin Riznic si-a inceput activitatea infractionala in cadrul grupului deoarece din anul respectiv dateaza primele acte materiale ce se refera la obtinerea creditelor bancare frauduloase) datorita potentialului sau infractional in materia creditelor bancare frauduloase (este administratorul unei firme folosita pentru obtinerea creditelor mai sus mentionate). In concordanta cu probatoriul administrat inculpatul Sorin Riznic se afla in directa subordonare a inculpatilor Calin Vasile fost Corduneanu si Bogdan Iulian Catalin fiind folosit de acestia la racolarea unor persoane interpuse si intocmirea in fals a actelor necesare obtinerii creditelor bancare frauduloase”, arata procurorii.   
 
Dupa ce s-a aflat de problemele cu legea pe care noul consilier trebuie sa si le clarifice, primarul Ovidiu Portariuc a decis sa-l demita, motivand ca nu ar fi stiut de acestea. Situatie care este, totusi, greu de crezut. Chiar, primarul isi aduce in echipa oameni despre care nu stie daca au sau nu probleme de clarificat cu legea, daca exista suspiciuni ca ar fi corupte?
 
„Nu sunt eu in masura sa stabilesc daca dansul e vinovat sau nu. Asta va decide judecatorul, cand se va termina procesul. Dar e foarte grav ca mi-a ascuns acest lucru in momentul angajarii”, a transmis primarul, printr-un comunicat.
 
Riznic a fost angajat sa-l consilieze pe Ovidiu Portariuc in derularea Proiectului Cornisa. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.