Neurochirurgul LEON DANAILA, posibil viitor ministru al Sanatatii. „In sistemul de sanatate trebuie facute niste lucruri foarte clare”, spune profesorul

leon danaila

Neurochirurgul Leon Danaila, inscris pe listele liberalilor pentru parlamentare, declara ca „poate” ar accepta sa preia fraiele Ministerului Sanatatii daca i s-ar propune. Nu este decis in aceasta privinta mai ales pentru ca i-ar fi mila sa-si lase pacientii fara asistenta medicala pe care a cum le-o ofera in spital.

Ilustrul medic nascut pe meleaguri darabanene stie insa de ce ar avea nevoiesistemul nostru sanitar. Asta dupa o viata de munca la patul bolnavului sau in sala de operatie.

Intr-o emisiune la B1 Tv, Leon Danaila, intrebat daca ar accepta sa fie ministrul Sanatatii, a raspuns: „Am acumulat mult in peste 50 de ani de activitate si experienta si stiu ce ar trebui inlocuit la nivel foarte inalt si ce ar trebui facut in Ministerul Sanatatii”.

A adaugat apoi: „Sistemul nostru e bolnav si nu s-ar insanatosi atat de repede. Poate as accepta, daca in ultima instanta as fi lasat – ca tot pentru binele bolnavilor in fond, si cunosc foarte multe probleme. In sistemul de sanatate trebuie facute niste lucruri foarte clare, foarte clare”, a precizat profesorul Danaila.

Pentru medicii tineri, profesorul Leon Danaila are un sfat:
„Tinerii medici nu trebuie sa plece din tara sau trebuie sa faca asa cum am facut eu. Sa plece, sa-si insuseasca tehnici si dupa un an, doi sa revina si sa redea romanilor ce au primit ei. Latura materiala se poate recupera, latura materiala nu este totul. Latura spirituala conteaza foarte mult. Statul nostru iti ofera un salariu care iti confera posibilitatea sa nu spui ca nu poti avea un minim trai. Poti face absolut orice vrei in tara asta, si activitate de cercetare, si publicistica”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.