Presedintele ANAF, referitor la protestul din finante: „Le cer sa nu mai blocheze activitatea, este ilegal”

Presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, referindu-se la protestul din finante, le-a solicitat directorilor din directiile generale regionale ale finantelor publice, in cadrul unei videoconferinte, sa asigure o buna functionare a activitatii institutiei in relatia cu contribuabilii si sa respecte prevederile legale.

„Ni s-au raportat mai multe situatii in care platile catre Trezorerie au fost refuzate in ultimele zile de catre functionari care protestau. La Timisoara, de exemplu, au existat angajati ai ANAF al caror comportament a fost sub demnitatea statutului functionarului public. In multe administratii financiare, incasarile au fost afectate, din cauza protestelor inregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publica. Le cer sa nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Insa, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depasit”, a declarat Bogdan Nicolae Stan.

Presedintele ANAF le-a cerut directorilor executivi sa poarte un dialog onest cu reprezentantii sindicatelor din finante si sa gaseasca impreuna o solutie prin care sa se asigure buna desfasurare a activitatii institutiei. „Blocarea, chiar si pentru o perioada scurta de timp, a activitatii de colectare are repercusiuni nedorite si de multe ori, greu de contorizat, asupra intregii societati”, a mai precizat Bogdan Nicolae Stan.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.