A avut loc Receptia finala a obiectivului de investitii: Statia de Tratare a Apei Potabile Stefanesti

Nova Apaserv - sediul central al operatorului de apa din judetul Botosani

In data de 12.05.2017, a fost semnat Procesul Verbal de Receptie finala pentru obiectivul de investitii: Statia de Tratare a Apei Potabile Stefanesti.

”Extinderea si reabilitarea Statiei de tratare a apei potabile Stefanesti”, a reprezentat o componenta fundamentala a Proiectului Major „Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare-epurarea apelor uzate în judetul Botosani” – Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu, implementat de catre Societatea Comerciala NOVA APASERV SA Botosani, ca urmare a semnarii Contractului de Finantare din data de 23 august 2011.
Bugetul total alocat pentru realizarea Proiectului Major, dupa prevederile Actului Aditional nr. 4 la Contractul de Finantare, a fost de 397.416.023 lei, din care, conform schemei de finantare, 313.481.760 lei, au reprezentat finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana. Proiectul, in ansamblul sau, si-a propus extinderea si reabilitarea retelelor, retehnologizarea si modernizarea Statiilor de tratare a apei potabile, precum si extinderea si reabilitarea retelelor de canalizare si construirea (acolo unde este necesar) de Statii de epurare a apelor uzate, asigurand astfel largirea ariei de deservire a Operatorului Regional.
In urma optimizarii proiectului de executie, valoarea Contractului de Lucrari a fost de 19,882,971.00 Lei.

Statia de tratare, reabilitata si extinsa, asigura in prezent, debitul necesar cerintelor de alimentare cu apa potabila ale oraselor Stefanesti, Saveni si Trusesti, a comunelor: Mihalaseni, Hanesti, Vlasinesti, Durnesti, Romanesti, Santa Mare, Calarasi, Rauseni, precum si a doua comune din judetul Iasi: Andrieseni si Bivolari. Calitatea apei potabile furnizate in retea corespunde normativelor nationale si europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor si prevederilor Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.
– Impreuna cu celelalte componente ale Proiectului Major si anume:
Imbunatatirea Statiilor de tratare a apei potabile Catamarasti si Bucecea;
– Construirea conductei de aductiune de la Statia de tratare a apei potabile Stefanesti la Saveni si devierea conductelor de aductiune in zona alunecarilor de teren Leorda;
– Extinderea retelelor de apa si canalizare in aglomerarea Botosani;
Extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare in aglomerarea Dorohoi;
– Extinderea retelelor de apa si canalizare in aglomerarea Flamanzi;
– Extinderea retelelor de canalizare in aglomerarea Vorona;
– Reabilitarea si extinderea statiei de epurare a apelor uzate Dorohoi;
– Constructia statiilor de epurare Flamanzi si Vorona;
– Asistenta Tehnica pentru Supervizarea Lucrarilor;
– Asistenta Tehnica pentru Proiectare si Managementul Proiectului,
componenta de extindere si reabilitare a Statiei de tratare Stefanesti asigura imbunatatirea sistemului de tratare a apei potabile, prin promovarea unor tehnologii nepoluante, avand ca scop extinderea serviciilor de alimentare cu apa pentru populatia judetului Botosani.

Prin punerea in functiune si asigurarea unei exploatari corespunzatoare a obiectivului de investitii, se contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata ale locuitorilor din zona, prin indeplinirea obiectivelor specifice POS Mediu, constand in imbunatatirea calitatii si a accesului la infrastructura de apa si apa uzata, prin furnizarea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare in majoritatea zonelor urbane si stabilirea structurilor regionale eficiente pentru managementul serviciilor de apa/apa uzata, garantandu-se in acelasi timp, respectarea legislatiei europene in vigoare privind conservarea conditiilor de mediu.

Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.