Debut editorial la 12 ani

Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” – Botosani si Cenaclul literar „Luceafarul” al Bibliotecii Comunale Hanesti, va invita sa fiti martorii unui eveniment incantator. Unul dintre membrii cenaclului literar „Luceafarul”, eleva Karina Lerca, uimeste publicul consumator de literatura lansand, la numai 12 ani, primul sau volum de versuri, intitulat „Ganduri si anotimpuri” si aparut la Editura Stef, in 2017.

Membra si a cenaclului „Poesis” al Scolii Gimnaziale „Teofil Valcu” din Hanesti, coordonat de catre domnul profesor Georgica Manole, Karina a publicat prima sa poezie, intitulata „Iarna” la varsta de 8 ani in revista scolii (nr. 2/2013), revista inspirat intitulata „Timpul cuvintelor”.

Debutul propriu-zis are loc in nr. 3, din aprilie 2017 al publicatiei „Actualitatea botosaneana”, cu poezia „Orasul de dincolo”. Avand un palmares care deja atrage atentia, Karina pare ca si-a propus sa castige numai premiile I la orice competitie ar participa. Iata cateva exemple:
– premiul I la Concursul international „Natura inspira si daruieste” – Galati, 2013.
– premiul I la Concursul national „Daruind vei dobandi” – Borlesti-Neamt, 2014.
– premiul I la Concursul interjudetean „Pastele din inima copiilor” – Botosani, 2015
– premiul I la Concursul international „Orasul meu de suflet” – Iasi 2016.

Asta spune foarte multe si despre priceperea cu care Karina este indrumata de catre coordonatorii cenaclurilor si de catre cei apropiati. De altfel, insasi lansarea volumului de debut intr-un cadru special, este o dovada in plus a atentiei cu care tinerii creatori sunt tratati la Hanesti. Evenimentul, moderat de domnul profesor Lucian Manole, va avea loc in incinta Școlii Gimnaziale „Teofil Valcu” din Hanesti, in data de 22.05.2017, incepand cu ora 900, in fata colegilor si profesorilor autoarei.

Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” – Botosani isi face o datorie de onoare de a fi alaturi de acesti tineri inzestrati si de a-i sustine in evolutia lor. De altfel tanara creatoare Karina Lerca a fost prezenta si in cadrul Zilelor Eminescu, din ianuarie 2017, la cenaclul literar „Portretul artistului in tinerete” al bibliotecii judetene.

Cum in acest an Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” aniverseaza implinirea a 135 de ani de lectura publica la Botosani printr-o suita de activitati (colocvii si prezentari itinerante, lansari de carte, expozitii etc.), desfasurate atat la sediul institutiei cat si in diverse localitati ale judetului, suntem onorati sa includem si aceasta lansare de carte in suita noastra de evenimente dedicate bibliotecii si lecturii. La lansarea volumului „Ganduri si anotimpuri” de la Hanesti vor participa din partea bibliotecii judetene, doamna Director Cornelia Viziteu, domnul Iulian Moldovanu si domnul Mihai Cornaci. La eveniment este asteptata, de asemenea, participarea a numerosi parinti, elevi si cadre didactice din Hanesti si nu numai.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.