Politistii si inspectorii de munca, in control la mai multe firme. Vezi ce au cautat

Politistii de imigrari din Botosani au aplicat amenzi în valoare de 4500 de lei pe numele reprezentantilor unor societati comerciale, in urma unor controale pe linia prevenirii si combaterii muncii ilegale a strainilor.

Activitatea de prevenire si combatere a muncii nedeclarate a cetatenilor straini reprezinta o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrari, in vederea cresterii gradului de siguranta a cetateanului, printr-un control permanent asupra respectarii legislatiei in domeniul migratiei.

Astfel, in perioada 08 – 21 mai a.c., politiştii Biroului pentru Imigrari Botoşani au desfaşurat, in cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Botoşani, actiuni pe linia depistarii angajatilor straini ilegali şi combaterii muncii nedeclarate, pe raza de competenta.

In cadrul activitatilor, au fost verificate 4 societati comerciale(domenii de activitate constructii, restaurante si confectii), urmarindu-se modul de respectare a legislatiei nationale referitoare la angajarea in munca a strainilor proveniti din state terte.
Ca urmare a celor constatate, politistii de imigrari au aplicat angajatorilor cetatenilor straini 4 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4500 lei, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute de art. 34 alin.1 si 2 din O.G. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei.

Biroul pentru Imigrari reaminteste tuturor persoanelor fizice si juridice ca incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei este reglementata de O.G. 25/2014 si O.U.G. 194/2002, republicata, privind regimul strainilor in Romania, acte normative ce prevad obligatii atat pentru angajatori cat si pentru angajatii cetateni straini.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.