Elemente de munitie, distruse la Copalau

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a desfasurat astazi, in poligonul militar Copalau, o sedinta de distrugere a elementelor de munitie ramase neexplodate, descoperite pe raza judetului Botosani.

Operatiunea a fost executata de o echipa pirotehnica, condusa de colonel Stefan Usurelu, in prezenta inspectorului sef al ISU Botosani, colonel Mihail Cristian Amarandei.

Masurile de siguranta au fost asigurate de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani.

Personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica a distrus 75 elemente de munitie de artilerie si infanterie ramase neexplodate. Pentru distrugere au fost folosite peste cinci kilograme de exploziv.

Munitia a fost descoperita, in special, in spatii locuite din mediul rural, pe timpul executarii unor lucrari gospodaresti. Doar o mica parte a fost gasita pe terenurile agricole din afara localitatilor.

Pirotehnicienii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in locuinte, la locul de munca ori in depozite de fier vechi, sa anunte ISU sau Politia prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.