Zeci de mii de politisti mobilizati in minivacanta de Rusalii

Peste 25.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie in medie, in fiecare zi, in intervalul 1- 4 iunie a.c., pentru ca romanii sa se bucure in siguranta de minivacanta de Rusalii. Misiunile efectivelor MAI continua si astazi, in special pe principalele artere rutiere.

In aceasta perioada au fost organizate peste 740 de manifestari publice de amploare, la care MAI a asigurat masuri specifice de ordine publica, nefiind inregistrate evenimente deosebite.

In fiecare zi, 8.900 de politisti si 7.000 de jandarmi au fost in misiune, in teren, concentrati, in special, in zonele aglomerate, in statiunile turistice de la munte si de la mare, dar si pe traseele care converg spre lacasele de cult unde au avut loc manifestari religioase ocazionate de sarbatoarea de Rusalii.

In aceasta perioada, au fost aplicate 7.263 de sanctiuni contraventionale pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Totodata, au fost prinsi in flagrant 735 de autori ai unor infractiuni.

Pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere nationale au fost mobilizati peste 1.600 de politisti rutieri. Au fost aplicate un total de 12.563 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea regimului de viteza pe drumurile publice, in acest sens, fiind retinute 629 de permise de conducere.

De la inceputul minivacantei pana in prezent au fost inregistrate 13 accidente rutiere, fata de 25 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

In aceasta perioada, traficul rutier a fost monitorizat din aer de un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie.

Ministerul Afacerilor Interne recomanda celor care se intorc astazi din minivacanta sa respecte regulile de circulatie si sa adopte o conduita preventiva in trafic. Politistii rutieri vor ramane in continuare in misiune pe principalele artere, pentru prevenirea accidentelor si fluidizarea traficului.

Peste 170 de jandarmi au actionat in statiunile montane, in sprijinul turistilor care au avut nevoie de ajutor.

Aproximativ 3.690 de pompieri si paramedici au intervenit pentru stingerea a 196 de incendii si pentru acordarea primului ajutor si transportarea la spital a 3.470 de persoane care aveau nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

Echipajele IGSU si SMURD situate in punctele de lucru temporare de pe A2 Bucuresti – Constanta, la kilometri 19+ 900 de metri, 65, 105 – in localitatea Drajna, 141 – in localitatea Fetesti si la kilometrul 193 – in localitatea Valea Dacilor au fost solicitate pentru 2 misiuni, ambele interventii medicale.

Totodata, pompierii si paramedicii mobilizati in punctele de lucru temporare din judetul Constanta, au intervenit in acest weekend pentru stingerea a 3 incendii.

Elicopeterele Inspectoratului General de Aviatie au efectuat 62 de misiuni aeromedicale pentru salvarea a 62 de persoane care aveau nevoie urgenta de ingrijiri medicale si pentru transportul acestora la spital.

In aceste zile, peste 5.690 de politisti de frontiera au fost la datorie. 803.272 de persoane, cu 206.715 autoturisme au tranzitat in aceasta perioada frontiera de stat a Romaniei. Dintre acestea, 378.569 oameni au intrat in tara si 424.703 au iesit din Romania.

Politistii de frontiera raman mobilizati si astazi la capacitate maxima in punctele de trecere a frontierei.

Reamintim ca pe site-ul Politiei de Frontiera este disponibila o aplicatie online care prezinta timpul mediu de asteptare din fiecare punct de frontiera pentru a permite cetatenilor sa-si reconfigureze traseul prin alegerea unui punct care nu este aglomerat.

Misiunile desfasurate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne, sunt coordonate prin Centrul National de Conducere Integrata.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.