Euro urca din nou la 4,7 lei

Incertitudinilor existente pe pietele financiare, in contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, cat si intalnirea conducerii BCE sau alegerile parlamentare din Marea Britanie, au produs o crestere a aversiunii fata de risc, implicit deprecierea monedelor emergente, cum este leul.

Cursul euro a crescut de la 4,5675 la 4,5698 lei, intr-o sedinta in care tranzactiile se realizau intre 4,569 si 4,574 lei. Cotatiile de la ora 14.00 erau de 4,568-4,571 lei.
Confirmarea de catre INS a cresterii PIB din primele trei luni cu 5,7% ar trebui sa protejeze leul de presiunile depreciative, insa investitorii s-au aratat foarte reticenti in ultimele luni in privinta politicilor salariale si fiscale ale guvernului Grindeanu si care au impins euro in culoarul 4,56-4,57 lei. Reamintim ca la sfarsitul saptamanii trecute cotatiile au urcat pe pietele internationale pana la 4,59 lei.

Cursul dolarului american a crescut de la 4,0528 la 4,0660 lei, cotatiile fluctuand intre 4,055 si 4,07 lei.

Moneda elvetiana se deprecia la 1,085-1,88 franci/euro, astfel ca media ei scazut de la 4,2095 la 4,2039 lei.

Monedele din regiune se depreciau usor comparativ cu euro. Cea poloneza se tranzactiona la 4,203-4,213 zloti iar cea maghiara la 307,9-308,7 forinti.

Euro crestea ieri dimineata pe pietele financiare la 1,1269 dolari, mai sus cu circa 10% fata de inceputul anului, in conditiile in care investitorii anticipau mentinerea nivelului actual al dobanzii de referinta, care este de aproape 0%, ei avand in vedere cresterea economica peste asteptari a zonei euro. In partea a doua a zilei dolarul a inceput sa recupereze o partea din pierderi si a coborat la 1,1231 dolari.

Investitorii asteptau si audierea din Senatul SUA a fostului director al FBI, James Comey, care a fost demis acum cateva saptamani de presedintele Donald Trump. El ar putea face marturisiri privind interventia presedintelui american pentru stoparea anchetei care il viza pe Michael Flynn, ex-consilier pe probleme de securitate nationala.

Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.00.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.