SENATOR PNL acuza conducerea de la Autoritatea Sanitar Veterinara de discriminare a crescatorilor de animale!

ANSVSA a emis un document prin care s-a dispus sanctionarea nedreapta a crescatorilor de animale, oamenii fiind discriminati si trezindu-se in imposibilitatea de a le valorifica in momentul in care porcinele erau deja pregatite pentru sacrificare.

Senatorul liberal Costel Soptica vine in sprijinul crescatorilor de animale din judetul Botosani, atragand atentia autoritatilor asupra discriminarii acestora in urma unor decizii de ordin sanitar-veterinar. In acest sens, liderul PNL Botosani s-a adresat, printr-o interpelare parlamentara, secretarului de stat Geronimo Raducu Branescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

„Va supun atentiei o situatie cu care s-au confruntat micii crescatori de animale din judetul Botosani si nu numai, care au fost pe nedrept discriminati printr-un document emis de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Actul de reglementare, care avea tematica «igiena si sanatatea publica», interzicea populatiei sa mai sacrifice porcinele crescute in gospodarii, cu exceptia celor «provenite din exploatatii profesionale comerciale, care detin un efectiv de peste 20 de porcine, si care indeplinesc conditiile de biosecuritate si cerintele tehnologice minime pentru a fi autorizate sanitar-veterinar». Crescatorii de porcine din judetul Botosani sustin ca masura respectiva este discriminatorie”, a aratat senatorul Costel Soptica in documentul oficial inaintat conducerii ANSVSA.

Avand in vedere situatia expusa, parlamentarul liberal l-a intrebat pe presedintele ANSVSA cum a fost posibil emiterea ordinului respectiv fara informarea prealabila a populatiei si fara a fi analizate consecintele nefaste asupra crescatorilor de animale.

„In aceasta situatie, foarte multi proprietari de animale din judetul Botosani care au crescut porci in propriile gospodarii s-au vazut in imposibilitatea de a-i valorifica, nota respectiva interzicandu-le acest lucru. Din punctul meu de vedere, prin acest document s-a dispus sanctionarea nedreapta a crescatorilor de animale, oamenii fiind discriminati si trezindu-se in imposibilitatea de a le valorifica in momentul in care porcinele erau deja pregatite pentru sacrificare”, a conchis senatorul Costel Soptica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.