REMEMBER – DOINA FEDEROVICI, senator PSD: „Guvernul PSD condus de Victor Ponta a scos tara din criza”

Acum, in acest moment, aceasta declaratie ar putea sa creeze panica in randul membrilor social-democrati din Botosani. Anul trecut, in luna noiembrie, aceasta declaratie era o mandrie pentru PSD Botosani.

Si nu au trecut decat 8 luni de la declaratia din titlu. Acum, Victor Ponta, fata de care nu am o foarte mare admiratie, este „dusmanul” partidului pentru ca s-a aliat cu premierul Sorin Grindeanu.

Mai jos puteti citi cateva fragemente din comunicatele emise de PSD Botosani si date publicitatii in mass-media locala.

Comunicat de presa: 22 noiembrie 2016

Mihaela Hunca: „Vreau sa avem salarii decente pentru dascalii nostrii si un invatamant de calitate pentru tinerii din toata tara”

Candidatul PSD Botosani pentru Camera Deputatilor, Mihaela Hunca a declarat ca doreste sa ajunga in Parlament pentru a continua masurile de pe plan local prin care echipa social-democrata din 2012 pana in prezent a obtinut fonduri guvernamentale si europene pentru constructia si modernizarea scolilor si gradinitelor din judet.

„Vreau sa avem salarii decente pentru dascalii nostrii si un invatamant de calitate pentru tinerii din toata tara. Asa cum Victor Ponta si-a tinut promisiunile fata de profesorii nostri si a majorat cu 25% salariile, a acordat stimulentele pentru dezvoltarea carierei si a alocat fonduri pentru scolile din regiunea noastra. Asa voi continua si eu Guvernarea pentru Botosani si voi face tot ce va tine de mine pentru ca toate scolile judetului nostru sa beneficieze de dotari moderne pentru salile de clasa, laboratoare si biblioteci dar si pentru dezvoltarea invatamantului tehnic si profesional”, a anuntat Mihaela Hunca.

Comunicat de presa: 24 noiembrie 2016

Doina Federovici: „PSD Botosani si-a indeplinit promisiunile din 2012 fata de cetatenii judetului si va face la fel si in urmatorii 4 ani”

Presedintele PSD Botosani, Doina Federovici a anuntat astazi ca echipa de parlamentari social-democrati aleasa in 2012 si-a indeplinit promisiunile fata de cetatenii judetului si va face acelasi lucru si in urmatorii 4 ani.

In timpul campaniei electorale din 2012 sloganul PSD a fost „Guvernare pentru Botosani”, iar primul ministru Victor Ponta a promis atunci ca va aloca bani pentru judetul nostru. Acesta s-a tinut de cuvant si s-a reabilitat soseaua Botosani-Suceava si drumul Botosani-Dorohoi. Apoi a urmat un program national pentru dezvoltarea locala privind reabilitarea drumurilor comunale. In primavara acestui an au inceput lucrarile pentru realizarea a 72 de locuinte sociale in cartierul ANL Cismea din municipiul Botosani. In acelasi timp, a inceput constructia pentru primul lot de 80 de unitati locative, prin ANL in Soseaua Iasului. Ambele proiecte au fost aprobate si finantate in perioada in care Victor Ponta era prim-ministru si Liviu Dragnea ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”, a declarat Doina Federovici.

La nivel national Guvernul PSD condus de Victor Ponta a scos tara din criza pe care a lasat-o guvernarea Boc, iar oamenii care au luat deciziile impotriva romanilor din aceea guvernare sunt acum pe listele PNL. Intre 2012 si 2015 in urma masurilor luate de ministrii social-democrati s-au redeschis 26 de spitale inchise si a inceput modernizarea unitatilor sanitare deteriorate, au crescut veniturile medicilor, au fost reintregite salariile si pensiile diminuate in 2010 si s-au majorat cu peste 25% retributiile profesorilor si asistentilor sociali.

Victor Ponta a fost seful de guvern care a vizitat cel mai des judetul Botosani, fapt care s-a reflectat si in deciziile sale de prim-ministru care au adus multe beneficii botosanenilor, incepand de la redeschiderea Spitalului Darabani la fondurile alocate pentru spitalele si scolile botosanene, la dotarea unitatilor de invatamant locale cu 62 de microbuze scolare. Prioritatea noastra pentru Botosani este finalizarea modernizarii infrastructurii rutiere, continuarea constructiei de locuinte in mai multe zone ale judetului si modernizarea unitatilor sanitare si a celor de educatie, proiecte incepute de altfel in guvernarea lui Victor Ponta. In domeniul locuintelor va continua proiectul ANL de 600 de unitati locative pentru municipiul Botosani elaborat in mandatul ministrului Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltarii. Proiectul de construire a locuintelor pentru tinerii specialisti propus de Consiliul Judetean pentru profesori si medici este in curs de aprobare”, a completat liderul social-democratilor botosaneni.

Comunicat de presa: 25 noiembrie 2016

Razvan Rotaru: „Programul PSD reprezinta o continuare a Guvernarii Ponta

Fostul comisar sef al Garzii de Mediu Botosani, Razvan Rotaru, actual candidat pe listele PSD Botosani pentru Camera Deputatilor a explicat ca toate masurile propuse in programul de guvernare al PSD au la baza acelasi model economic aplicat in timpul Guvernului Ponta.

„Exista unele partide care nici macar nu au facut efortul de a elabora un program serios de guvernare, dar sar sa critice programul PSD. Eu le spun ca toate cresterile de pensii si salarii din programul nostru au mai fost realizate in timpul guvernarii Ponta, iar estimarile noastre economice sunt mai rezervate fata de cele ale Comisiei Nationale de Prognoza”, a declarat Razvan Rotaru.

Acesta a aratat ca in cei trei ani de guvernare PSD din perioada 2012-2015, anumiti indicatori precum salariul minim sau nivelul salariilor bugetarilor au crescut mai mult decat tintele propuse pentru urmatorii patru ani.

„Noi nu aruncam cu cifre si cu vorbe. Noi am facut deja ceea ce propunem in programul nostru, spre deosebire de cei care ne critica si care sunt exact aceiasi care au sustinut taierile de salarii si pensii din timpul Guvernarii Boc. Daca veti compara fituica lor de program cu toate componentele programului nostru care numara sute de pagini, veti intelege diferenta”, a mai spus Rotaru.

Cei care spun ca nu putem creste salariile sunt adeptii austeritatii

Reprezentantul PSD a explicat ca Guvernarea Ponta a introdus masuri asemanatoare in conditii mult mai dificile decat in prezent, cand toata Europa traversa cea mai severa criza economica din ultimii 50 de ani. Si atunci au fost multi care spuneau ca economia va fi destabilizata, dar in final realitatea i-a contrazis.

Guvernul Ponta a preluat tara cand se afla in plina criza economica. S-au reintregit totusi pensiile si salariile romanilor, am redus TVA de la 24% la 20%, iar pentru alimente la 9%, am diminuat impozitul pe dividende de la 16% la 5%. Am facut toate astea, iar economia a crescut, inclusiv in buzunarul cetatenilor. Cei care ne critica si spun ca nu ar fi realizabile masurile propuse de noi sunt adeptii modelului de austeritate. Ei nu inteleg modelul nostru economic pentru ca sunt aceleasi persoane care atunci cand au fost la guvernare au taiat veniturile si au crescut taxele”, a mai spus Razvan Rotaru.

Comunicat de presa 9 decembrie

Victor Ponta catre botosaneni: „Veniti duminica la vot si votati echipa PSD”

Putem relua o guvernare buna pentru judetul Botosani

Fostul prim-ministru Victor Ponta a adresat un mesaj special botosanenilor carora le-a transmis sa vina duminica la vot pentru a vota solutiile propuse in Programul PSD – un program care are la baza acelasi model economic aplicat in guvernarea PSD din perioada 2012-2015. Acesta a reamintit botosanenilor ca in acea guvernare s-au luat multe masuri bune pentru romani, dar si in mod special pentru botosaneni.

Programul PSD la care am lucrat si eu alaturi de colegii mei, se bazeaza pe acelasi model economic din perioada in care am condus Guvernul Romaniei. Ca si atunci, vrem ca dupa 11 decembrie sa luam acele masuri care pot transfera cresterea economica in buzunarele romanilor. Am aratat ca se poate sa marim salariile si pensiile, sa scadem taxele si, in acelasi timp, sau tocmai din aceste motive, sa avem si crestere economica. Imi amintesc ca am luat atunci multe decizii bune pentru judetul Botosani. Sunt convins ca un viitor guvern PSD va relua o guvernare buna pentru Botosani, pentru ca aici decalajele de dezvoltare sunt mai mari si e nevoie de mai mult sprijin din partea administratiei centrale. Este insa foarte important ca botosanenii sa vina la vot si sa voteze PSD. Fiecare vot conteaza, pentru ca decizia se ia la urne, de catre romani, nu in sondaje”, a declarat Victor Ponta.

Comunicat de presa: 16 iunie 2017

Presedintele PSD Botosani Doina Federovici a anuntat astazi ca in urma intrunirii Biroului Politic Judetean, organizatia locala a votat sustinerea deciziilor adoptate de conducerea centrala a partidului in cadrul Comitetului Executiv National.

Astfel, PSD Botosani considera corecta decizia forului statutar national de conducere al partidului privind excluderea domnului Sorin Grindeanu din calitatea de membru al Partidului Social Democrat si depunerea unei motiuni de cenzura impotriva acestuia.

Organizatia Judeteana apreciaza atitudinea presedintelui PSD, Liviu Dragnea in ceea ce priveste transparenta de care a dat dovada prin prezentarea publica a evaluarii stadiului de implementare a programului de guvernare pentru care Partidul Social Democrat a primit votul de inredere al cetatenilor la alegerile din decembrie 2016.

„Impreuna cu colegii mei am adoptat astazi hotararea de a sprijinii formarea unui nou guvern PSD-ALDE. In acest sens, saptamana viitoare toti cei 7 parlamentari de Botosani vom vota pentru trecerea motiunii de cenzura si apoi pentru investirea unui nou executiv cu prim-ministru din partea Partidului Social Democrat. Suntem singurul partid de guvernamant care si-a asumat public critica programului si echipei de guvernare si a avut curajul de a actiona. Nu ne-am dorit aceasta situatie. In opinia colegilor ar fi fost bine ca schimbarile sa fie operate rapid, pentru a relua in ritm alert aplicarea masurilor din programul de guvernare, astfel incat sa nu mai avem intarzieri”, a declarat Doina Federovici.

Dupa ce am citit aceste fragmente, ma intreb: Cand a spus PSD Botosani adevarul? Cine este cel mai bun social-democrat, Liviu Dragnea sau Victor Ponta? Sau, mai nou, Sorin Grindeanu? Care program de guvernare a fost mai bun? Al lui Liviu Dragnea sau al lui Victor Ponta? In conditiile in care primul s-a inspirat de la al doilea si chiar au lucrat impreuna.

Oricum sunt de de rasu’ lumii dupa ce au ajuns sa depuna motiune de cenzura impotriva propriului guvern.

Ca, in rest, Dumnezeu cu mila, fiindca tot mai multi romani se intreaba: Oare, tara asta cand va fi si ea guvernata? Ca pana acum a fost numai… pe interes.

Adrian Dimitriu

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.