Acuzatii grave catre GUVERNUL PSD venite de la senatorul Costel Soptica!

Costel Soptica - senator PNL

Situatia turismului in Romania este dezastruoasa in acest moment iar operatorii reclama ca au suferit pierderi uriase in prima parte a acestui an.

Presedintele PNL Botosani, senatorul Costel Soptica, membru in Biroul Permanent National, a atras atentia asupra neonorarii promisiunilor din programul de guvernare, exemplificand prin amagirea romanilor cu voucherele de vacanta ramase neacordate.

In acest sens, parlamentarul liberal a adresat o interpelare ministrului demisionar al Turismului, caruia i-a transmis politica falimentara a Guvernului PSD la adresa acestui important sector economic.

„Patronatele din domeniul turismului au lansat in dezbatere publica o serie de acuzatii la adresa modului in care Guvernul Grindeanu se raporteaza la importantul domeniu economic care este turismul. Astfel, Asociatia Hotelierilor din Romania (FIHR) si-a exprimat nemultumirea profunda cu privire la nesustinerea turismului de catre statul roman, apreciind ca, in ciuda promisiunilor facute sprijinirii acestui sector, nu s-a intamplat nimic notabil in prima jumatate a acestui an”, a subliniat Costel Soptica, in documentul oficial inaintat conducerii Ministerului Turismului.

Senatorul liberal a mai adaugat ca hotelierii sustin ca Ministerul Turismului nu si-a justificat infiintarea in acest an, deoarece in primele sase luni turismul romanesc nu a fost ajutat cu nimic si, in consecinta, nu s-a inregistrat niciun progres.

„Reprezentantii Asociatiei Hotelierilor sustin ca neacordarea voucherelor de vacanta, asa cum s-a promis in acest an, si intentia de transformare a acestora in indemnizatii banesti incepand cu anul viitor, a dus la pierderi insemnate operatorilor din turismul autohton”, a mai spus senatorul Costel Soptica.

In finalul interpelarii parlamentare, Costel Soptica a solicitat conducerii Ministerului Turismului raspuns la o serie de intrebari:

„1. Care este situatia actuala a voucherelor de vacanta promise a fi acordate in acest an?; 2. Cate birouri de turism ale Romaniei din strainatate au fost inchise in acest an, si din ce cauze?; 3. Ce intentii concrete are MT pentru schimbarea brandului turistic al Romaniei?; 4. Ce strategie aveti pentru revitalizarea ofertei de forta de munca din turism, in conditiile penuriei actuale?; 5. Ce intreprindeti concret pentru accelerarea implementarii sistemului scolilor profesionale in sistem dual, in vederea pregatirii si perfectionarii angajatilor din turism?”.

„Alte nerealizari ale Ministerului Turismului sunt, in opinia hotelierilor, neabrogarea Legii impozitului specific, considerata inaplicabila si extrem de complicata, precum si a normelor de aplicare ale acesteia. De asemenea, nici pe partea de promovare turistica nu s-au inregistrat progresele scontate, in ciuda dublarii bugetului fata de anul trecut. O alta nemultumire este legata de lipsa fortei de munca din domeniul turismului, precum si de nereducerea taxelor platite pentru salariile din acest sector. Indiferent de cine va conduce Ministerul Turismului, astept un raspuns conform cu dorintele romanilor de revitalizare a turismului romanesc, dar si masurile ce vor fi luate pentru ca oamenii sa prefere Romania in topul destinatiilor de vacanta”, a conchis senatorul Costel Soptica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.