Soferi sub „tirul” actiunilor pentru disciplinarea in trafic, dupa seria de ACCIDENTE GRAVE, cu MORTI si RANITI

In perioada 01.01.2017-31.05.2017, la nivelul national, s-au produs 2.837 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 610 persoane si ranirea grava a altor 2.690.

In aceeasi perioada, la nivelul judetului Botosani, s-au produs 50 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 11 persoane si ranirea grava a altor 44, principalele cauze generatoare fiind urmatoarele:

– Abaterile savarsite de catre pietoni: 11, soldate cu decesul a 3 persoane si ranirea grava a altor 8;
– Viteza: 16, soldate cu decesul a 7 persoane si ranirea grava a altor 13;
– Neacordarea prioritatii de trecere: 5, soldate cu 5 persoane ranite grav;
– Abaterile savarsite de catre biciclisti: 4, soldate cu o persoana decedata si ranirea grava a altor 3.

In saptamana 19-25 iunie 2017, politistii botosaneni vor actiona, pe raza intregului judet, pentru intensificarea activitatilor de constientizare a participantilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun, prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulatia pe drumurile deschise circulatiei publice.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, au fost organizate actiuni preventiv-reactive, in sistem integrat, pe drumrile publice care prezinta risc crescut de accidente, precum si pe principalele intrari si iesiri din localitati.

In cadrul activitatilor desfasurate, au fost aplicate 41 de sanctiuni contraventionale, din care 26 pentru incalcarea regimului legal de viteza si o sanctiune pentru consum de alcool.
De asemenea, au fost retinute, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, 3 permise de conducere si au fost ridicate 2 certificate de inmatriculare.

Exemplu:
La data de 19.06.2017, in jurul orei 08.00, un barbat de 53 de ani,din comuna Leorda, judetul Botosani, a fost depistat de politisti, in timp ce conducea un autoturism pe drumul national D.N. 29A, pe raza municipiului Dorohoi.

In urma testarii alcoolscopice a conducatorului auto, a reiesit valoarea de 0,18 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1.740 de lei, totodata fiindu-i retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de 90 de zile.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.