Femei talharite in plina strada! Un tanar le-a smuls bijuteriile

In urma activitatilor specifice de cercetare, politistii Politiei municipiului Botosani au identificat un tanar de 20 de ani, din comuna Corni, judetul Botosani, ca fiind principalul suspect de comiterea a doua infractiuni de talharie, in ziua de 24.06.2017, pe raza municipiului Botosani.

In sarcina acestuia s-a retinut ca ieri, in timp ce se afla in municipiul Botosani, prin intrebuintarea de acte de violenta, a deposedat doua femei de bijuteriile din aur pe care le aveau asupra lor.

Ulterior, activitatile desfasurate cu operativitate de politisti, au condus la depistarea acestuia pe raza municipiului Botosani.

Cele doua cauze penale au fost reunite si s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspect, fiind cercetat pentru comiterea a doua infractiuni de talharie.

Fata de suspect, politistii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore in arestul IPJ Botosani, urmand ca astazi sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

In cauza continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie.

Pentru prevenirea faptelor de talharie prin smulgerea bijuteriilor, politistii va recomanda:

In perioada estivala, victimele preferate ale acestui gen de infractiuni sunt femeile a caror tinuta lejera, de vara, expune bijuteriile si faciliteaza smulgerea acestora.

De regula, suspectii actioneaza rapid, pe strada, venind in fuga, din spatele victimei, sau apropiindu-se din sens opus; smulg bijuteria si se pierd ulterior in multime sau dispar pe stradute laturalnice, inainte ca victima sa poata reactiona.

Daca, din diverse motive, trebuie sa circulati dupa lasarea intunericului, ocoliti locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau stradutele laturalnice.

Atragem atentia ca si copii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, va recomandam sa nu ii expuneti inutil unor pericole, acceptand ca ei sa poarte la vedere, oricand si oriunde, bijuterii valoroase. Daca totusi o fac, sfatuiti-i sa nu se lase atrasi in locuri izolate de catre persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Incercati, pe cat posibil, sa retineti cat mai multe semnalmente ale autorului, constitutia fizica, vestimentatia si, daca este posibil, cat mai multe detalii, cum ar fi numarul masinii, porecle intre agresori, daca sunt mai multi, modalitate de abordare.

De asemenea, in cazul talhariilor, este bine sa retineti ca, indiferent de valoarea materiala sau sentimentala a unor bunuri, integritatea corporala sau viata dumneavoastra sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior politistilor vor ajuta la o rapida identificare a infractorilor.

In cazul acestui gen de infractiuni, cea mai buna metoda de aparare este strigatul de ajutor. Acesta are un efect descurajant si il poate determina pe agresor sa-si abandoneze planul.

Daca sunteti martori la comiterea unei talharii, nu protejati infractorii prin tacere, dandu-le prilejul sa mai comita si alte fapte.

Sesizati Politia prin Apelul Unic de Urgenta 112 pentru a spori sansele de identificare, prindere si pedepsire a infractorilor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.