CANICULA se pregateste sa loveasca! Si noptile vor fi cu temperaturi ridicate

Cod Galben de canicula! Meteorologii anunta un val de arsita si disconfort termic accentuat, temperaturile foarte ridicate lovind si Botosaniul.

Situatia se va inrautati de joi, 29 iunie, cand arsita va pune stapanire pe aproape toata tara. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati. Se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade, indeosebi in regiunile extracarpatice.

In judetele Dolj, Olt si Teleorman si in zona joasa de relief a judetelor Caras-Severin si Mehedinti se vor atinge local maxime termice de 37…39 de grade si pe arii restranse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In regiunile nord-vestice si nordice, precum si la munte, mai ales in orele serii si ale noptii, instabilitatea atmosferica se va accentua si se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.