Nor imens de fum de la un incendiu devastator! Ce spun reprezentantii Ministerului Mediului

Referitor la incendiul produs in seara zilei de 27 iunie, ce a cuprins doua depozite din localitatea Balotesti, judetul Ilfov, Ministerul Mediului face urmatoarele precizari:

Conform procedurilor in vigoare, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a deplasat, la fata locului, un auto-laborator care a prelevat probe pentru a determina compusii chimici care se regasesc in norul de fum, precum si concentratia acestora.

Masuratorile auto-laboratorului au continuat pe parcursul noptii.

De mai bine de 13 ore, incendiul inca se manifesta. Din datele prelevate pana in acest moment nu exista depasiri la indicatorii masurati. Din evaluarea concentratiilor de poluanti masurati la statia de masurare fixa a calitatii aerului (partea Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului) amplasata in Balotesti NU s-au identificat variatii ale concentratiilor fata de normal pentru niciunul dintre poluantii masurati.

Garda Nationala de Mediu este si ea prezenta la fata locului si monitorizeaza situatia.

De asemenea, avand in vedere simularile modelelor numerice rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie privind evolutia norului de fum din zona Balotesti, in cursul noptii de marti spre miercuri (27/28 iunie), avand in vedere circulatia aerului, norul a avut o tendinta de dispersie deasupra zonei de focar si de usoara deplasare catre vest – sud-vest.

Incepand de miercuri dimineata (28 iunie), circulatia aerului, mai ales in straturile superioare ale atmosferei, se va intensifica din sector sudic, astfel ca tendinta de deplasare a norului de fum va fi catre nord, odata cu dispersia acestuia.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.