ROMANI arestati in MAREA BRITANIE!

Romanii arestati se ocupau de proxenetism

Politistii din Lancashire au pornit mai multe razii in nordul Angliei, actiunea avand drept scop sa anihileze o retea de trafic de carne vie.

Potrivit presei engleze din zona, in urma acestei actiuni ample au fost arestati 8 romani, iar doua femei din Romania au fost salvate din mainile proxenetilor. Publicatia Lancashire Telegraph scrie ca cele doua tinere, in varsta de 20 ani, au fost gasite intr-o casa din orasul Burnley.

Toata aceasta actiune a fost coordonata de Agentia Nationala pentru Combaterea Criminalitatii si a avizat depistarea celor care exploateaza sexual femeile pentru propriul castig financiar, dar si a celor care fac comert de carne vie prin intermediul internetului.

„Din pacate, sclavia nu se limiteaza la cartile de istorie, ci se intamplă in jurul nostru, si este chiar mai aproape decat credeti. Sclavia moderna poate lua multe forme, una dintre acestea fiind exploatarea sexuala. Stim ca exista persoane din Lancashire care au fost recrutate sau traficate prin amenintari, inselaciune si coercitie si ne straduim sa le identificam pentru a le elibera in siguranta si pentru a-i aresta pe cei responsabili”, a declarat detectivul inspector Mark Vaughton.

O actiune asemanatoare a avut loc si in zona Liverpool, unde politistii au actionat pentru a descoperi romance exploatate sexual si traficate.

„In ultimii ani, nord-vestul Angliei a fost vizat de grupuri de crima organizata din Romania, care exploateaza femei tinere si vulnerabile activitati sexuale contracost. Aceste femei sunt aduse in Marea Britanie si duse in camere sau apartamente de hotel asa-numite «bordeluri pop-up»”, a declarat inspectorul sef Ian Hussey pentru publicatia Liverpool Echo.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.