Masinile care transporta pasageri in regim de MAXI-TAXI, in vizorul ANAF si al Directiei RUTIERE a Politiei

ANAF si IGPR au inaugurat, ieri, seria actiunilor comune de control in domeniul transportului public de persoane.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Antifrauda Fiscala, si Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au organizat, ieri, pentru prima oara, o actiune comuna de control in domeniul transportului public de persoane. Pentru inceput, controalele s-au derulat in Bucuresti si judetul Ilfov.

La activitatile de control au participat 42 inspectori antifrauda si 13 politisti rutieri ocazie cu care au fost controlate 66 autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, fiind aplicate 32 sanctiuni contraventionale.

In 35 de cazuri au fost constatate aspecte care releva neconformitaţi in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor fiscale care decurg din prestarea activitatii de transport rutier de persoane, contra cost, efectuata prin servicii regulate.

In aceste cazuri, inspectorii antifrauda au intocmit procese-verbale si au solicitat explicaţii scrise conducatorilor autovehiculelor controlate, urmand ca in perioada urmatoare sa se efectueze controale la sediile operatorilor de transport pentru clarificarea aspectelor constatate.

Acest gen de actiuni vor fi organizate si in perioada urmatoare conform planului comun de actiune, pentru mentinerea unui climat de legalitate in domeniu, asigurarea sigurantei pasagerilor si reducerea implicarii acestor tipuri de vehicule in evenimente rutiere, dar si pentru cresterea conformarii fiscale in acest domeniu, actiunea nelimitandu-se doar la controlul in trafic, in functie de aspectele semnalate urmand a se desfasura verificari la sediul contribuabililor identificati in trafic.

Se pare ca este doar inceputul unor ample actiuni de control.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.