MASINILE DE FACUT PAINE sunt din ce in ce mai populare in locuintele din Romania

Masina de facut paine

Trebuie sa recunoastem ca, oricat s-ar spune ca ingrasa, painea proaspata, scoasa din cuptor, constituie unul dintre cele mai apreciate delicii ale vietii. Romanii sunt mari amatori de paine, prin comparatie cu alti europeni, iar statisticile arata ca, pe cap de locuitor, consumul anual se ridica la 200 Kg de paine. Pe langa asta, nu e de mirare incidenta mare a obezitatii la noi, mai ales ca inca obisnuim sa consumam mai mult decat strictul necesar de calorii, anume depasim lejer 3.000 pe zi.

Solutii pentru o dieta mai sanatoasa

In aceste circumstante, o dieta echilibrata presupune scaderea consumului de faina procesata si incurajarea unui regim de viata bazat pe paine integrala, satioasa, dar de calitate, consumata in cantitati mici. E normal ca solutia principala ce poate fi adoptata e sa optam pentru o masina de copt paine la domiciliu.

Avantaje

Principalul beneficiu al acestui aparat electrocasnic este posibilitatea de a prepara paine pentru toata familia, cu ingrediente pe care le putem controla. Efectiv, stii ce pui in mancarea pe care o consumi, iar daca folosesti cartea de retete inspirat, vei obtine si alte specialitati de panificatie/patiserie. Consumul de paine si dulciuri poate ramane acelasi, dar macar nu mai au conservanti, afanatori artificiali, poti evita adaugarea zaharurilor si a altor substante nu tocmai benefice pentru organism.

In cazul persoanelor cu intoleranta la gluten sau care au alte probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, se poate calcula exact cantitatea de carbohidrati ce intra intr-o astfel de paine, pe care o pregatesti in propria-ti bucatarie.

Beneficii suplimentare

Sa prepari o reteta de la inceput si pana la sfarsit iti consuma timp si energie. Uneori mai si astepti ca aluatul sa creasca, alteori pur si simplu sunt zile in care abia ai timp sa gatesti, deci nu te mai gandesti si sa coci paine. Un aparat bine ales va lucra singur, fiind programabil. Mai mult, tu poti sa fii la serviciu si sa il pre-programezi cu pornire intarziata, astfel incat, atunci cand ajungi acasa, painea sa fie gata, fara sa fi depus vreun efort.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.