„SURVIVAL – Giumalau”, tabara unde inveti sa supravietuiesti in mijlocul naturii (FOTO)

In fiecare an, in timpul vacantei de vara, de aproape 20 de ani se desfasoara tabara de supravietuire montana „SURVIVAL – Giumalau” organizata de AJSPT – Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti – Filiala Botosani.

Tabara se desfasoara in Masivul Giumalau-Rarau intr-un mediu absolut natural, departe de zbuciumul orasului, departe de televizor si calculator, departe de mirosul de gaze de esapament, departe de alimentele chimizate, departe de stress.

Aici, fiecare participant isi dezvolta capacitatile de „supravietuitor” si totodata sa stie sa respecte si sa aprecieze natura. Participantii stau la cort in curtea Cabanei Giumalau (1650 m) loc de unde se pot vedea culmile montane ale Muntilor Bucovinei (Obcinele), Suhardului, Bistritei si ale Masivului Calimani.

La locul de campare participantii desfasoara activitati de prepare a hranei, de aprovizionare cu lemne pentru necesitatile grupului si initiere in folosirea unor unelte.

Activitatile taberei sunt coordonate de instructori specializati si de voluntari ai asociatiei. Toate activitatile sunt interactive, iar pentru invatarea de notiuni, formarea de priceperi si deprinderi, participantii sunt antrenati in diferite jocuri.

Iata cateva dintre activitatile taberei:

Initiere in mersul calare pe cal;

Initiere in tirul cu arcul;

Instruire in escalada montana;

Aplicatii practice de orientare in teren;

Rafting pe raul Bistrita;

Instruire privind flora, fauna si climatologia montana;

Foc de tabara si invatarea unor cantece de munte;

Instruirea privind pericolele si modalitati de prevenire;

Notiuni de prim ajutor.

Un aspect pitoresc al acestei taberei este vizita la stana din apropiere unde participantii au ocazia de a degusta produse traditionale romanesti ca balmus, urda si cas.

Tabara se incheie cu un test si un joc tip „Treasure Hunt”, unde participantii au ocazia de a-si folosi cunostintele, deprinderile si priceperile invatate, respectiv dobandite.

Spiritul competitivitatii si al lucrului in echipa sunt deziderate ale acestei tabere.

Tabara se desfasoara sub forma unei intreceri, intrecere la care se confrunta echipele formate de participanti.

In acest an, cursurile de supravietuire montana se vor desfasura in perioada 22 iulie – 5 august. Vor fi doua stagii de pregatire a cate 7 zile fiecare.

Pentru detalii despre aceasta tabara, dar si despre taxa de participare puteti lua legatura cu prof. Ioan Strujan la tel. 0745.626.372.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.