BOTOSANI, capitala fotbalului romanesc. Supercupa Romaniei dat startul sezonului fotbalistic 2017-2018 (FOTO)

Duminica seara, cele doua FCV-uri, Viitorul si Voluntari, s-au confruntat pentru castigarea ultimei cupe din sezonul 2016-2017. Surprinzator, orasul celui mai bogat cartier al Romaniei a luat al doilea trofeu in doua luni, Supercupa castigata cu 1-0 impotriva campioanei.

Viitorul Constanta a inceput in forta partida avand mai multe ocazii, cea mai importanta fiind atunci Matan a sutat puternic pe langa poarta. Dar a venit recuperarea lui Deac, care a pasat lui Marinescu. La randul sau, fostul lider al Petrolului a centrat iar Costin Lazar a trimis lejer in poarta constantenilor. Fostul rapidist a facut usor 1-0 pentru Voluntari in minutul 12.

Pustii lui Hagi au tras de maner cu picioarele pe trapa in speranta unei egalari. Insa Vana a fost eliminat dupa 31 de minute, doua „galbene” luate intr-un sfert de ora, asa ca Viitorul a trebuit sa joaca restul partidei in doar 10 oameni.

Chiar daca in cele 60 minute ramase elevii lui Hagi au jucat mai mult in careul visiniilor, avand si o multime de ocazii, totusi tabela de marcaj a ramas neschimbata.

Partida a avut un arbitraj inedit. La cele doua tuse au oficiat doua femei, Petruta Iugulescu din Targoviste si bucuresteanca Mihaela Tepusa. Cele doua au avut un arbitraj perfect, fara greseala, iar jucatorii nu le-au protejat deloc.

ECHIPELE DE START:

FC Viitorul: Rimniceanu – Dumitras, Tiru, Boli, Ganea – Lopez, Nedelcu, Vina – Matan, Chitu, Cicaldau

Rezerve: Buzbuchi – M. Constantin, Mladen, Benzar, Casap, Herea, Tucudean

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte – Lazar, Rauta – Deac, Marinescu, Olteanu – Balan

Rezerve: Petrariu – Leasa, Tabacariu, Ivanovici, Capatana, Parcalabu, Popadiuc

Costin Lazar (36 de ani) a marcat unicul gol al celor de la FC Voluntari in victoria din Supercupa Romaniei in fata Viitorului, scor 1-0, si ilfovenii au cucerit al doilea trofeu al anului.

„Am intalnit o echipa care joaca fotbal. Am inscris foarte repede, iar cand ei au luat rosu, s-a rupt jocul. Ei au dominat meciul, dar noi am stiut sa profitam. Ne asteptam sa fie un meci mult mai greu decat a fost in Cupa Romaniei. Cu siguranta multa lume si-ar fi dorit sa castige Viitorul Supercupa Romaniei pentru viitorul fotbalului romanesc”, a declarat Costin Lazar, autorul singurului gol al partidei, la TV Digi Sport.

Costin Lazar a castigat intr-un singur an cu FC Voluntari doua trofee: Cupa si Supercupa Romaniei. La fel s-a intamplat si cand a jucat la Rapid, in sezonul 2006-2007, atunci cand a cucerit aceleasi trofee.

In timpul premierii, tehnicianul Viitorulului, Gheorghe Hagi, a ramas pe banca de rezerve a echipei sale si a privit in gol in timp ce elevii sai si-au luat medaliile de invinsi. Acestea au fost acordate de Razvan Burleanu, presedintele FRF nefiind in relatii bune cu „Regele”.

In cadrul conferintei de presa, Hagi a explicat de ce a ales sa nu-si ia medalia: „Locul 2 intotdeauna ramane pe banca, prioritate are cel care a castigat”.

In schimb, antrenorul de la Viitorul a tinut sa felicite echipa castigatoare, FC Voluntari.

„Am condus meciul, dar n-am fost inspirati in ultimii 30 de metri. Atat am putut! Felicit Voluntariul, bravo lor! Ei au marcat un gol si noi n-am putut! Mergem inainte acum! Sunt suparat ca n-am castigat. Eu trebuie sa-mi pun la punct jucatorii din punct de vedere fizic”, a declarat Gheorghe Hagi.

Desi a castigat Cupa si Supercupa Romaniei, FC Voluntari nu are dreptul sa participe in cupele europene pentru ca nu si-a depus dosarul de licentiere.

In acest an, Federatia Romana de Fotbal a decis ca Supercupa Romaniei sa se joace pe Stadionul Municipal din Botosani. Desi stadionul ae o capacitate de 7.782 de locuri s-au vandut doar 5.532 de bilete, in schimb atmosfera a fost de Champions League.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a explicat de ce a s-a decis ca Supercupa Romaniei sa se joace pe Stadionul Municipal Botosani.

„Vin cu mare drag la Botosani. In acest an chiar am venit de mai multe ori. Am gasit aici un club model in fotbalul romanesc, chiar daca au resurse financiare limitate, dar cu un public numeros”, a spus Razvan Burleanu.

Si Claudiu Niculescu, tehnicianul de la Voluntari, a recunoscut ca pana in prezent Botosaniul i-a purtat noroc fiindca de fiecare data a plecat de aici cu „tolba plina”.

„Chiar daca este departe de casele noastre, pentru mine Botosaniul mi-a purtat noroc de fiecare data cand am venit aici. De cate ori am fost la Botosani am plecat de aici cu rezultate bune, cu sacul plin”, a spus Claudiu Niculescu.

Este pentru a cincea oara in ultimii 8 ani cand Supercupa se disputa in provincie: in 2010 si 2016 s-a jucat la Cluj, in 2011 la Piatra Neamt, iar in 2015 la Constanta.

In ceea ce priveste Stadionul Municipal Botosani, acesta a mai gazduit si alte evenimente sportive importante:

13 octombrie 2009 – Romania U21 – Insulele Feroe U21 3-0 – 5.600 de spectatorii

3 septembrie 2010 – Romania U21 – Rusia U21 3-0 – 2.000 de spectatori

12 octombrie 2010 – Romania U21 – Anglia U21 0-0 – 6.400 de spectatori

2 iulie 2015 – FC Botosani – Tskhinvali 1-1 – 6.031 spectatori

23 iulie 2015 – FC Botosani – Legia 0-3 – 5.353 spectatori

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.