Scoli in pragul desfiintarii! Ministrul Educatiei pregateste terenul pentru inchiderea acestora

Mai multe unitati de invatamant se vor desfiinta. Asta se va intampla cat de curand, daca este sa ne luam dupa declaratiile ministrului educatiei. Oficialul a pus gand rau acelor licee unde niciun elev nu a trecut examenul de bacalaureat.

Desi subiectele destul de usoare de la bacalaureatul din acest an au crescut media nationala a examenului comparativ cu anii precedenti, sunt inca licee unde promovabilitatea este zero.

Si nu doar liceele cu rezultate dezastruoase sunt in vizorul ministerului, ci si scolile generale unde rezultatele elevilor la evaluarea nationala au fost foarte slabe. In aceasta ultima situatie nu s-a vorbit de desfiintare (nu poate fi vorba de asa ceva), ci de o monitorizare permanenta. In ce ar consta asta, cum s-ar realiza concret, nu s-a precizat inca. Oricum, noua conducere a Ministerului Educatiei va veni, cu siguranta, cu noutati in aceasta privinta. Daca vor fi spre binele invatamantului, ramane de vazut. Din experienta, cadrele didactice cu mai multa vechime la catedra stiu ca s-au tot facut experimente pe taramul acesta al educatiei iar finalitatea acestora nu a fost nici pe departe cea asteptata.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.