Senatorul PNL Botosani Costel Soptica solicita Guvernului actiuni concrete de stopare a abuzurilor impotriva copiilor

Intre subiectele abordate de presedintele PNL Botosani, Costel Soptica, in recent incheiata sesiune parlamentara, s-a numarat si o interventie la Guvern pe tema cazurilor de abuzuri indreptate impotriva copiilor. In acest sens, senatorul liberal s-a adresat ministrului Muncii si Justitiei Sociale, Lia-Olguta Vasilescu, cu o interpelare legata de recrudescenta acestor situatii violente, manifestate mai ales asupra minorilor.

„Numarul cazurilor de abuz impotriva persoanelor a atins in ultima perioada in Romania un prag incredibil pentru o tara europeana. Conform informatiilor furnizate de mass media, in peste 70% din cazuri victimele abuzurilor au fost copiii. Cele mai multe cazuri semnalate au fost legate de molestarea fizica si abuzul emotional”, a accentuat parlamentarul botosanean, in documentul oficial inaintat conducerii Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

In finalul interpelarii, Costel Soptica a adresat trei intrebari ministrului de resort, dupa cum urmeaza: „1. Care sunt masurile intreprinse de Ministerul pe care il conduceti in vederea combaterii si protejarii copiilor impotriva abuzurilor de orice fel?; 2. Care este situatia abuzurilor comise impotriva copiilor in ultimul an, atat la nivel national, cat si in judetul Botosani?; 3. Care sunt masurile luate impotriva faptuitorilor in astfel de situatii?”.

„In conditiile in care Romania este codasa Europei la capitolul educatie si sanatate, precum si la natalitate, este un lucru firesc ca statul sa actioneze macar in sensul protejarii copiilor care inca traiesc in tara, si sa-i fereasca de abuzurile de orice fel. Oricat de preocupati sunt parintii in a-si feri copiii de rau, indiscutabil are si statul o responsabilitate uriasa in aceasta directie. Astept un raspuns pertinent din partea ministrului Muncii si Justitiei Sociale, mai ales deoarece justitia sociala inseamna si grija Guvernului pentru viitorul tinerei generatii. Din pacate, aceasta grija a cam lipsit in ultimii cinci ani, de cand PSD se afla, cu o scurta pauza, la carma tarii, iar situatia in care a ajuns tara noastra la toate capitolele este una extrem de precara”, a subliniat senatorul Costel Soptica.

Biroul de Presa al Senatorului PNL Botosani Costel Soptica, 10 iulie 2017

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.