AVERTISMENT! Presedintele ANSVSA: „Romania pare stransa ca intr-un cleste de pesta porcina africana”

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu, sustine ca Romania este stransa ca intr-un cleste de focarul de pesta porcina africana, care evolueaza foarte rapid si a cuprins majoritatea tarilor din jurul tarii noastre.

„Intr-adevar, Romania pare stransa ca intr-un cleste, din pacate, de pesta porcina africana, care iata, ca evolueaza destul de rapid. A inceput in Republica Moldova, s-a extins in Ucraina, focarele sunt foarte agresive si au o crestere numerica exponentiala in Ucraina si iata ca, aparent surprinzator, a aparut in Cehia. Au fost sapte tari afectate: Polonia, tarile Baltice (Estonia, Lituania, Letonia), Belarus, Republica Moldova, Ucraina si mai nou Cehia. Cehia, cu o suspiciune de vehiculare prin vector uman, se pare ca este vorba de un produs alimentar care a fost abandonat sau resturi de produse alimentare care ar fi fost abandonate intr-o parcare sau intr-un spatiu de odihna, fie de conducatorii auto de transport international, fie de turisti. Este o supozitie in acest sens, dar cert este ca la acest moment, intr-un timp foarte scurt, au inregistrate 25 de focare, deci este o evolutie galopanta, toate pe mistreti, niciun focar pe porcul domestic. Se pare ca din primele estimari vorbim de o tulpina virala extrem de agresiva, mai agresive decat celelalte tulpini care au fost identificate pana la acest moment, asa incat, cum va spuneam, Romania apare stransa ca intr-un cleste, fiind practic inconjurata la Est si Nord-Vest de pesta porcina africana”, a declarat Geronimo Branescu pentru Agerpres.

AVERTISMENT! Presedintele ANSVSA: „Romania pare stransa ca intr-un cleste de pesta porcina africana”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.