Senatorul PNL Costel Soptica solicita eliminarea discriminarilor la care sunt supuse persoanele cu handicap

Costel Soptica - senator PNL

Presedintele PNL Botosani, Costel Soptica, a solicitat Guvernului Romaniei, in recent incheiata sesiune parlamentara, actualizarea drepturilor persoanelor cu handicap. In acest sens, senatorul liberal a trimis o interpelare parlamentara ministrului Muncii si Justitiei Sociale, Lia-Olguta Vasilescu.

„Legea pentru modificarea si completarea Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a rezolvat, insa doar in parte, nemultumirile acestor oameni. Conform unui amendament, „cuantumul drepturilor se actualizeaza anual cu indicele cresterii preturilor de consum, prin hotarare a Guvernului”. Din nefericire, guvernantii au omis sa emita o hotarare de guvern care sa actualizeze anual cuantumul drepturilor de care trebuiau sa beneficieze persoanele aflate in situatia respectiva”, a aratat parlamentarul botosanean, in documentul oficial inaintat conducerii Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Senatorul Soptica a solicitat, pe cale de consecinta, ministrului Vasilescu sa-i raspunda cand va emite Ministerul Muncii si Justitiei Sociale o hotarare privind actualizarea drepturilor persoanelor cu handicap, in conformitate cu cresterea preturilor la produsele de consum.

„Este evident ca, prin neactualizarea acestor drepturi, persoanele cu handicap au fost fatis discriminate, fiind trecute la capitolul «si altele», adica uitate! Spun acest lucru deoarece drepturile acordate conform Legii nr.448/2006 sunt calculate la nivelul anilor trecuti, cand s-a intocmit proiectul de lege. Sa speram ca Guvernul actual va da dovada de simt civic si de respect fata de aceasta categorie defavorizata a populatiei, iar raspunsul ministrului Muncii va fi dublat si de masurile necesare pentru corectarea discriminarii respective”, a concluzionat liderul PNL Botosani.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.