JUCATORI cu GPS!

Acest aparat pe care il au jucatorii arata in timp real pe o tableta tot ce face jucatorul la antrenament.

Noul antrenor principal de la FC Botosani a venit la echipa si cu preparatorul italian Massimo Stalteri. Acesta din urma a venit la echipa din Botosani cu o noua filosofie de joc dar si de antrenament. Mai mult chiar, noul stil de antrenament i-a cucerit pe jucatori.

Preparatorul italian a precizat ca in momentul in care a fost sunat de tehnicianul Costel Enache nu a stat deloc pe ganduri si a acceptat pe loc oferta de a lucra la FC Botosani. Sosit la club, Massimo a prezentat si noua metodologie de antrenament, fiecare jucator fiind monitorizat in timpul antrenamentului cu un aparat GPS.

„Imi place ideea sa lucrez cu Costel. Pentru mine este important antrenamentul mental pentru performanta. Apoi este cel fizic. Fiecare antrenament este pentru intarirea mentalului jucatorilor. Acest aparat GPS pe care il au jucatorii ne arata in timp real pe tableta tot ce face jucatorul la antrenament. Fiecare antrenament este cu mingea. Eu am o vorba: «mingea nu trebuie sa transpire»”, a declarat preparatorul fizic de la FC Botosani Massimo Stalteri.

La randul sau, Costel Enache a afirmat ca GPS-ul are mai multe calitaţi care ajuta staff-ul tehnic in pregatirea competiţiilor oficiale si mai ales pentru menţinerea condiţiei fizice a jucatorilor, adaugand ca exista aspecte care, din punct de vedere fizic pot fi acoperite cu o inteligenţa tactica.

„Este o metoda cu care a venit Massimo si pe care eu o vad foarte eficienta. Si pentru mine este ceva nou. Monitorizarea jucatorilor la antrenamente cu un sistem GPS destul de modern, care ne ofera toate datele de antrenament care pot fi utile. Ideea este ca putem monitoriza foarte bine antrenamentul, nu ne ajuta foarte mult dupa ce am facut planificarea, dar stim ce am gresit si trebuie sa imbunatatim in continuare. Adica o sa stim mereu unde nu ne-am atins parametrii pe care ni i-am propus”, a explicat si antrenorul principal de la FC Botosani, Costel Enache.

Jucatorii de la FC Botsani au recunoscut ca noile metode introduse de Massimo Stalteri fac ca antrenamentele sa fie mult mai placute.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.