Judetul Botosani, „calcat” de zeci fotografi din zona Moldovei (FOTO&VIDEO)

Zeci de fotografi din mai multe judete din Moldova au participat la Tabara de arta fotografica intitulata „Cautandu-l pe Eminescu”.

Memorialul Ipotesti – Centrul National de studii Mihai Eminescu, Clubul Fotografilor Focus Botosani si Clubul Fotografilor din Iasi a organizat, in perioada 13-16 iulie 2017, editia a II-a a taberei de fotografie Cautandu-l pe Eminescu.

La editia a II-a, organizatorii si-au propus sa mearga pe urmele lui Eminescu vizitand si fotografiind manastirile, bisericile, Primaria Botosani, Hotelul Rares, casa in care a locuit Harieta, sora poetului, care l-a ingrijit in ultimii ani ai vietii.

Deschiderea Taberei de arta fotografica intitulata „Cautandu-l pe Eminescu“, editia a II-a a avut loc in prezenta conf, univ, dr. Ala Sainenco, managerul Memorialului Ipotesti, si a fotografilor din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Neamt.

Programul primei zile zilei a continuat cu un pelerinaj pe traseul Manastirea Sihastria Voronei – Pestera Sfantului Onufrie de la Vorona – Manastirea Vorona – Manastirea Agafton, unde Eminescu isi vizita cele doua matusi calugarite. Participantii au fost insotiti de Relu Oneaga, coordonatorul evenimentului din partea Memorialului Ipotesti, si de Liliana Grecu, consultant artistic in cadrul memorialului. In asezarile monahale mentionate s-au prezentat datele istorice ale bisericilor, dar si odoarele de mare pret adapostite de acestea. Unul dintre cele mai deosebite obiective a fost Pestera Sfantului Onufrie, unde exista un mic altar intre stancile brazdate de fagi.

In a doua zi, traseul a cuprins urmatoarele obiective: Biserica Popauti, Biserica Uspenia, Biserica Lipoveneasca Nasterea Maicii Domnului, Biserica Armeneasca Adormirea Maicii Domnului precum si doua galerii subterane din centrul vechi al orasului.

In ultima zi de tabara fotografii au ajuns de dimineata la Lacul cu Nuferi, iar apoi au vizitat sinagoga, primaria, Galeriile de Arta „Stefan Luchian” si Parcul „Mihai Eminescu” din Botosani. Aceste obiective tin de perioada in care poetul national a trait, sediul Primariei Botosani fiind locul unde a lucrat pentru o vreme „Luceafarul poeziei romanesti”.

Fotografii din cele patru judete ale Moldovei au avut o scurta intalnire cu primarul orasului, Catalin Mugurel Flutur, care a fost impresionat de proiectul Memorialului Ipotesti. Tabara s-a incheiat la orele amiezii cu o serie de discutii legate de turele foto din cele trei zile de activitati.

Cele mai reusite fotografii vor fi expuse la Memorialul Ipotesti si in casetele de expunere din Parcul Mihai Eminescu din Botosani.

La tabara au participat fotografii de la cluburile foto din Iasi, Piatra Neamt, Radauti si Botosani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.