La fiecare 30 de minute, un roman sufera un INFARCT!

Unul din zece pacienti care au suferit un infarct nu supravietuieste, a anuntat Societatea Romana de Cardiologie.

La fiecare 30 de minute, un roman sufera un infarct, conform datelor Societatii Romane de Cardiologie. De asemenea, unul din zece pacienti care au suferit un infarct nu supravietuieste.

Principala cauza a mortalitatii in Romaia o reprezinta afectiunile cardiovasculare. Din cele peste aproximativ 250.000 de decese inregistrate anual in randul romanilor, aproape 150.000 au cauze cardiovasculare.

Aproximativ 50.000 de decese au fost cauzate de afectiuni oncologice, arata raportul European Heart Network 2017.

Dintre toate afectiunile cardiovasculare, cele coronariene, dintre care face parte si infarctul, au fost cauza celui mai mare numar de decese.

Societatea Nationala de Medicina a Familiei (SNMF) si Fundatia „Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare (FOBAC) au lansat campania „Cate vieti are inima ta?” cu obiectivul de a atrage atentia asupra impactului bolilor cardiovasculare si, mai ales, asupra riscului cardiovascular marit la care sunt expusi pacientii care au suferit un prim infarct.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.