COSTEL SOPTICA, senator liberal: „Incredibil, dar adevarat! ANAF vine in sprijinul contribuabililor pe Facebook!”

„Guvernul Romaniei da dovada de desconsiderarea romanilor, atat prin modificarea si neaplicarea propriului program de guvernare, cat si prin modul in care inteleg autoritatile sa raspunda la doleantele oamenilor”, a declarat presedintele PNL Botosani, senatorul Costel Soptica.

Potrivit unui comunicat de presa, parlamentarul botosanean si-a exprimat stupefactia in urma unui raspuns primit din partea conducerii Ministerului Finantelor Publice, la o interpelare adresata pe tema simplificarii sistemului declarativ din domeniul fiscal.

„Ministerul pe care il conduceti are in intentie masuri in vederea simplificarii sistemului declarativ in domeniul fiscal, in paralel cu introducerea declaratiei unice. Este evident ca depunerea unei singure declaratii privind obligatiile sociale si evidenta nominala va reduce birocratia din sistem, precum si timpul petrecut de contribuabili pentru a depune toate declaratiile necesare. In aceste conditii, va intreb cu respect, domnule ministru: 1. Cand vor fi operationale modificarile la Codul Fiscal si care vor fi acestea?; 2. In ce mod va veni ANAF atat in sprijinul mediului de afaceri, cat si al contribuabilului de rand?”, a aratat senatorul Costel Soptica in documentul oficial trimis conducerii MFP.

Raspunsul responsabililor din finantele publice ale Romaniei l-a nemultumit total pe liderul PNL Botosani.

„Cu privire la modificarile din Codul Fiscal, ministrul mi-a comunicat faptul ca Ministerul Finantelor Publice analizeaza conceptul referitor la administrarea impozitului pe venit prin globalizarea anuala a veniturilor pentru fiecare gospodarie din Romania. Realitatea a dovedit insa ca Guvernul PSD a renuntat ulterior la globalizarea anuala a veniturilor pentru fiecare gospodarie, fapt ce constituie, in fond, una din amagirile acestui program de guvernare”, a mai spus senatorul Costel Soptica.

Cat priveste a doua intrebare a senatorului botosanean, nici aceasta nu a primit un raspuns demn de responsabilitatea unui ministru.

„Intrebarea a fost una clara si concisa: in ce mod va veni ANAF atat in sprijinul mediului de afaceri, cat si al contribuabilului de rand? Raspunsul insa face referire la declaratia unica si la alte masuri derulate de ANAF, care insa nu sunt accesibile fiecarui contribuabil, si indeosebi oamenilor de rand! Astfel, conducerea MFP m-a informat ca «publica pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala materiale informative: comunicate de presa, ghiduri, brosuri, legislatie fiscala si proiecte de acte normative, circulare de aplicare a legislatiei procedural fiscale; acorda asistenta prin telefon, e-mail, scris si direct la sediul organului fiscal; organizeaza sesiuni de asistenta prin intermediul paginii Facebook a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala»! Sa imi fie cu iertare, dar nu toti romanii au acces la Facebook! Consider ca o astfel de campanie de informare este o sfidare la adresa populatiei. In concluzie, se poate vorbi despre o incompetenta la nivelul conducerii MFP si ANAF, iar recentele permutari din acest domeniu confirma aceasta ipoteza. Este inadmisibil ca politica fiscala a unui guvern sa se deruleze pe Facebook!”, a conchis senatorul Costel Soptica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.