Parlamentul Romaniei nu mai are bani pentru PENSII SPECIALE!

Noua Lege a salarizarii unitare a pus in dificultate cele doua Camere legislative. Este vorba de plata celor 700 de pensii speciale.

Se fac presiuni tot mai mari asupre premierului Mihai Tudose pentru a acord mai multi bani la reftificarea bugetara din august pentru plata pensiior speciale acordate fostilor parlamentari.

O data cu intrarea in vigoarea a noii Legi a salarizarii unitare, a crescut si bugetul pentru plata pensiilor speciale. Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor au solicitat u suma in valoare de 4 milioane de euro pentru plata celor 700 de pensii speciale, unele dintre ele fiind si de 10.000 de lei.

Astfel, Guvernul Tudose va trebuie sa gaseasca 18,3 milioane de lei pentru cresterea cu pana la 70% a pensiilor speciale pentru fostii parlamentari.

Deja bugetul Senatului a ramas fara bani, fiind nevoie de 6 milioane de lei pentru cei peste 200 de fosti senatori.

In schimba la Camera Deputatilor necesarul de bani este mult mai mare. 12,3 milioane de lei pentru plata celor 480 de pensii speciale.

S-a ajuns la aceasta situatie pentru ca parlamentarii au adoptat Legea pensiilor speciale, care prevede ca sumele primite sa creasca ori de cate ori creste si indemnizatia parlamentarilor in functie. In luna iunie, un parlamentar pensionat primea 2.032 de lei pentru patru ani petrecuti in Legislativ, insa, pentru luna iulie va incasa 3.445 lei. Iar pentru cei care au trei sau mai multe mandate, pensia speciala a crescut de la 6.096 de lei la 10.335 lei pe luna.

La aceste pensii speciale se adauga si cele pentru limita de varsta.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.