MARIREA salariilor profesorilor si medicilor se amana!

The businessman - bankrupt

De la 1 ianuarie 2018 cele doua categorii sociale ar fi trebuit sa primeasca o marire salariala de 50%. Insa, in aceste zile, Ministerul de Finante lucreaza la un scenariu in care se precizeaza ca salariile profesorilor si medicilor sa fie marite cu doar 25%.

„Profesorii nu vor primi majorarea salariilor cu 50% de la 1 ianuarie 2018, ci doar cu 25%”, reclama reprezentantii PNL, care anunta ca exista un astfel de scenariu pregatit in interiorul Ministerului de Finante.

Vicepresedintele PNL Laurentiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget Finante din Camera Deputatilor, i-a solicitat ministrului de Finante, Ionut Misa, sa spuna daca este adevarat ca, la ora actuala, din cauza incasarilor slabe la bugetul de stat, un scenariu de lucru discutat la minister il reprezinta o noua amanare a maririi salariilor medicilor si profesorilor.

PNL spune ca la Ministerul de Finante exista deja un scenariu privind amanarea maririi salariilor medicilor si profesorilor.

„Astfel, daca medicilor trebuia sa li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, se pare ca acestia vor primi doar 25% in plus la salariu, iar angajatii din invatamant vor primi, incepand cu 1 ianuarie 2018, 25%, in loc de promisiunea de 50%”, spun liberalii, care ii cer explicatii despre acest zvon ministrului Finantelor Publice, Ionut Misa.

Vicepresedintele PNL Laurentiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget Finante din Camera Deputatilor, i-a solicitat ministrului de Finante, Ionut Misa, sa spuna daca este adevarat ca, la ora actuala, din cauza incasarilor slabe la bugetul de stat, un scenariu de lucru discutat la minister il reprezinta o noua amanare a maririi salariilor pentru aceste categorii.

„Potrivit unor informatii din interiorul ministerului de Finante, incasarile bugetare, colectarea taxelor si impozitelor, dar si noua lege a salarizarii, genereaza numeroase ingrijorari. Haosul declaratiilor din domeniul fiscal privind impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodarie este generat tocmai de teama ca incasarile bugetare nu se ridica la nivelul asteptarilor pentru a satisface promisiunile din noua lege a salarizarii. Mai mult, un scenariu de lucru la minister este acela ca se ia in calcul o noua amanare a maririi salariilor medicilor si profesorilor. De aceea, ii solicit ministrului de Finante, Ionut Misa, sa spuna daca, macar din acest punct de vedere, PSD isi va tine promisiunea. Nu ar fi prima oara cand guvernul PSD-ALDE ar da inapoi: potrivit promisiunilor PSD, medicilor trebuia sa li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, dar se pare ca acestia vor primi doar 25% in plus la salariu. In plus, angajatii din invatamant vor primi, incepand cu 1 ianuarie 2018: 25%, in loc de promisiunea de 50%”, a spus vicepresedintele PNL Laurentiu Dan Leoreanu.

Deocamdata, Ministerul de Finante nu a confirmat, dar nici nu a infirmat existenta acestei intentii la nivelul executivului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.