Elevii romani, pe primul in Europa la Olimpiada Internationala de Fizica

La cea de-a 48-a editie, echipa din Romania a obtinut patru medalii de aur si una de argint, ocupand locul cinci in lume.

In perioada 16-24 iulie s-a desfasurat in Indonezia a 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica la care au participat 424 de concurenti din 88 de tari.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale, elevii romani au obtinut patru medalii de aur si o medalie de argint la aceasta Olimpiada, Romania clasandu-se pe primul loc in Europa si intre primele cinci tari din lume.

Performanta exceptionala a elevilor romani obtinuta la Olimpiada Internationala de Fizica, patru medalii de aur, cucerite de Anca Dragulescu, Razvan Octavian Radu, Petru Cotrut (elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Andrei Radu (Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila) precum si o medalie de argint, cucerita de Sebastian Leontica (Colegiul National „Petru Rares”din Piatra Neamt) i-a facut pe elevii romani sa se claseze pe primul loc in Europa.

Coordonarea delegatiei romane i-a revenit Deliei Davidescu, cadru didactic la Liceul International de Informatica din Capitala, si lui Adrian Dafinei, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.