ORASUL in care primesti o casa gratis si un salariu de 1.200 de euro pe luna!

Casares-Andalusia

In aceasta localitate numarul somerilor este unul foarte mic, iar locuitorii au libertatea sa-si construiasca locuinta oriunde vor.

Este vorba de oraselul spaniol Marinaleda, condus de Juan Manuel Sanchez Gordillo. Multi il considera un loc paradisiac, pentru ca, aici nu exista criminalitate, nu exista somaj, iar salariul minim pe economie este 1.200 de euro.

In acest orasel somajul este extrem de redus, iar locuitorii au libertatea de a-si construi casele oriunde vor. Marinaleda se gaseste la numai cativa kilometri de Sevilla, in Spania. Aici traiesc 2.750 de cetateni, conform The Mirror.

Marinaleda reprezinta unul dintre cele mai prospere orase din lume, orasul de pe Valea Campina este in mijlocul plantatiilor de maslini si a campurilor de grau. Juan Manuel Gordillo a condus oraselul Marinaleda inca din 1979.

Trebuie sa ne regandim valorile, ca societate de consum, precum si valoarea pe care o acordam banilor, egoismului si individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca aceasta experienta sa se extinda in intreaga lume”, a spus Juan Manuel Gordillo.

Orasul are o cooperativa agricola unde lucreaza majoritatea cetatenilor, un numar de 2.650 angajati, fiecare fiind platit cu 1.200 de euro pe luna.

Pentru cei ce se muta aici, o casa le va fi oferita gratis, singurele conditii sunt ca fiecare angajat sa o construiasca singur si sa fie rezident al oraselului timp de doi ani.

Materialele de constructie pentru casa nu sunt o problema, ele sunt oferite gratis de guvernul din Andaluzia. Cei care vor construi o casa sunt ajutati chiar si de o echipa de arhitecti.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.