SURPRIZA! Schimbare de lider in LIGA I! (FOTO)

Dupa partida de vineri seara dintre FC Botosani – Sepsi Sfantu Gheorghe, scor 5-1, pe primul loc in clasament a urcat echipa din nordul Moldovei.

Dupa cum arata si scorul final, se poate spune ca FC Botosani a facut spectacol in meciul cu Sepsi Sfantu Gheorghe, jucat pe teren propriu, in etapa a treia. Dupa succesul cu Sepsi, botosanenii au urcat pe primul loc in clasament.

Elevii lui Costel Enache au deschis scorul in primul minut de joc, la primul corner al partidei. Miron a profitat de o respingere gresita a lui Niczuly la un sut expediat de Golofca si a marcat cu o executie de la marginea careului mic.

Cinci minute mai tarziu, Claudiu Herea (Sepsi) a sutat puternic, dar mingea a trecut pe langa poarta.

Apoi, FC Botosani a mai punctat o data in minutul 15, prin lovitura de cap a lui Laurentiu Bus, dupa o centrare a lui Golofca.

Cateva minute mai tarziu, si Morutan a fost la un pas de a puncta, dar Dumbrava a intervenit salvator si a scos mingea de pe linia portii.

Repriza a doua a inceput cum nu se putea mai rau pentru Sepsi, care a ramas in 10 oameni dupa eliminarea lui Astafei. Mijlocasul l-a lovit cu cotul pe Musat si centralul Catalin Popa i-a aratat direct cartonasul rosu.

In minutul 60, Bus a marcat al doilea gol cu un sut sub transversala, iar cinci minute mai tarziu Mihai Roman a primit mingea de la Golofca si l-a invins pe Niczuly cu un sut la coltul lung.

Cu cateva minute inainte de final, Patrick Petre a redus din diferenta cu un gol marcat direct din lovitura libera, de la aproximativ 20 de metri.

Dar FC Botosani a replicat imediat cu o noua reusita. De aceasta data, Lorand Fulop a reluat in poarta o minge care a lovit initial bara, dupa lovitura cu capul a lui Golofca.

Este cea mai mare diferenta de scor din meciurile disputate pana acum in noul sezon al Ligii 1, iar FC Botosani ocupa fotoliul de lider cel putin pana la meciul celor de la CFR Cluj cu Gaz Metan, de sambata seara.

„O infrangere rusinoasa pentru noi. Am inceput jocul foarte greu, in primul minut am luat gol. Pe o ocazie de-a noastra a venit a doua lovitura, al doilea gol. In repriza a doua, tatonare, tatonare, a venit faza cartonasului rosu care ne-a dat in cap. Am incercat sa jucam, am avut cateva actiuni reusite. Daca reuseam sa marcam, alta era istoria jocului. Am fost nevoit sa fac o schimbare fortata la accidentarea lui Isti Fulop, care ne-a dereglat toate calculele. In repriza a doua am cedat total, dupa eliminarea lui Victoras. Asta a fost istoria jocului. Ne-am dorit sa ajungem in Liga I, trebuie sa mai crestem. Astazi, din punctul meu de vedere diferenta am facut-o noi. Am facut foarte multe greseli nefortate. Adversarul ne-a taxat la fiecare greseala”, a spus Valentin Suciu, antrenorul de la Spesi Sfantu Gheorghe.

„Ne bucuram pentru rezultatul de azi, ne bucuram pentru joc, am facut un joc spectaculos care sper sa fi placut. Nu e de ajuns, suntem la inceput, avem nevoie de confirmari, de continuitate, de progresie. Ma simt foarte avantajat de faptul ca am gasit o echipa foarte bine pusa la punct. Nu stiu cat de mult e meritul meu aici. S-a lucrat foarte bine pana in acest moment. Rezultatele vin pe forta grupului, pe concentrare, pe atitudine, lucruri care unesc jucatorii. Eu sunt doar un profitor in acest moment. Vom vedea daca lucrurile astea le putem mentine si atunci putem vorbi de alte obiective”, a spus Costel Enache, tehnicianul de la FC Botosani.

Au marcat: Miron ‘1, L. Bus ’15, ’59, M.Roman ’65, L.Fulop ’90/P. Petre ’89

Cartonas rosu: Astafei ’47

FC Botosani: Cobrea – Ungurusan, Burca, Miron, Musat – Cucu, Tincu – Bus, Morutan, Golofca – D. Popa

Rezerve: Pap, Patache, Ciaccheri, M. Roman, Serediuc, Fulop, Bordeianu

Antrenor: Costel Enache

Sepsi Sfantu Gheorghe: Niczuly – Burlacu, Ursu, Oros, Dumbrava – Ghinga, C. Herea – I. Fulop, P. Petre, Astafei – Hadnagy

Rezerve: Fejer, Damian, Veress, Pilibaitis, Papsys, Kilyen, Thiaw

Antrenor: Valentin Suciu

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.