In prima zi de miercuri a fiecarei luni, se da drumul la SIRENELE DE ALARMARE A POPULATIEI!

Pana acum, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) va desfasura, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei. Pana acum, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national.

In toate judetele tarii, inclusiv in judetul Botosani, vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Incepand cu luna august, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10.00-11.00 vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente la nivel national.

Simularile vor incepe miercuri, 2 august, si vizeaza atat verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), dar si a celor cu actionare locala.

„Rezultatele verificarilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize in comitetul judetean pentru situatii de urgenta, in vederea imbunatatirii modului de alarmare a populatiei in situatii de protectie civila. Prin modul de actionare mijloacelor tehnice de alarmare exista posibilitatea de a crea disconfort in spatiul public, motiv pentru care asiguram cetatenii ca astfel de exercitii periodice sunt necesare si benefice”, anunta IGSU.

In perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfasurat, la nivel national, un exercitiu de testare a sirenelor care anunta situatiile de protectie civila. Timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national.

Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care ar pune in pericol viata oamenilor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.