Senatorul Costel Soptica solicita modificarea legislatiei referitoare la blocarea lucrarilor de infrastructura

Romania se afla pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste nerespectarea termenelor la lucrarile de infrastructura.

Presedintele PNL Botosani, senatorul Costel Soptica, a abordat spinoasa problema a contractelor de infrastructura reziliate din cauza nerespectarii termenelor, una din cauzele pentru care Romania se afla pe ultimele locuri din Europa la acest capitol. In acest sens, liderul liberal a adresat o interpelare parlamentara ministrului Transporturilor, Alexandru-Razvan Cuc, care, in repetate randuri, a acuzat firmele care nu isi respecta angajamentele ca fiind responsabile de nerealizarea tronsoanelor de autostrazi si cai ferate preconizate.

Costel Soptica – senator PNL Botosani

„Statul roman a reziliat in ultimii ani o serie de contracte cu societati care nu si-au respectat angajamentele in ceea ce priveste investitiile in infrastructura. In acest context, consider ca se impune realizarea unui studiu referitor la modalitatea in care societatile de constructii, atat autohtone, cat si din strainatate, si-au onorat sau nu contractele incheiate cu statul roman in ceea ce priveste modernizarile si reparatiile la drumuri”, a argumentat Costel Soptica in documentul oficial inaintat conducerii Ministerului Transporturilor.

In finalul interpelarii, senatorul PNL a solicitat ministrului Cuc sa raspunda la doua intrebari care-i preocupa pe toti romanii de buna credinta:

„1. Cate proiecte de infrastructura sunt blocate in acest moment din cauza contestatiilor, atat la nivel national, cat si in judetul Botosani? Va rog sa nominalizati , cele mai reprezentative dintre acestea; 2. Cate contracte au fost reziliate in ultima perioada de Compania de Drumuri cu firme care nu si-au respectat termenele asumate?”

„Am solicitat Ministerului Transporturilor sa modifice, in regim de urgenta, legislatia referitoare la blocarea lucrarilor de infrastructura printr-o serie interminabila de contestatii. Este bine cunoscut faptul ca derularea multor proiecte din Romania a fost trenata nepermis din cauza unor contestatari de meserie, care actioneaza probabil premeditat, la cererea unor firme care au pierdut licitatiile initiale pentru atribuirea lucrarilor. Ma bucur ca domnul ministru, in interventiile sale, mi-a dat dreptate in tot ceea ce am prezentat in aceasta interpelare, insa romanii au nevoie de fapte, nu doar de vorbe frumos ambalate, asa cum procedeaza de la inceputul acestui an guvernele lui Dragnea”, a concluzionat senatorul Costel Soptica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.