Ce trebuie sa faci in cele DOUA ZILE DE CANICULA!

Noile avertizari meteorologice care vizeaza cresterea regimului de temperatura pentru zilele urmatoare au determinat autoritatile sa transmita unele recomandari catre populatie pentru a fi astfel evitate situatii de urgenta.

Prin urmare, Institutia Prefectului adreseaza un apel catre locuitorii judetului sa ia act de aceste atentionari dar si de masurile ce se impun pentru a nu-si pune viata in pericol din cauza caniculei si a disconfortului termic.

Botosanenii sunt sfatuiti sa se deplaseze in primele ore ale diminetii sau seara, pe cat posibil in zone umbrite, alternand miscarea cu repaosul, in spatii dotate cu aer conditionat, cum ar fi magazinele sau spatiile publice.

Sunt de evitat aglomeratiile, expunerea la soare, efortul fizic intens intre orele 11.00 si 18.00 iar tinuta adoptata trebuie sa fie lejera, deschisa la culoare.

Si hidratarea este esentiala, fiind recomnadat consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apa, sucuri naturale din fructe si ceaiuri caldute, de soc, musetel sau urzici. Nu sunt recomandate bauturile ce contin cafeina (cafea, ceai, cola) sau zahar (sucuri carbogazoase) in cantitati mari.

Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele dar si iaurtul, fiind de evitat consumul de bauturi alcoolice sau alimentele cu un continut sporit de grasimi.

Persoanele care au in grija sau cunosc varstnici trebuie sa tina legatura cu acestia iar copiii sau animalele de companie nu trebuie lasati/lasate singuri/singure in autoturisme.

La locurile de munca in aer liber se recomanda reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static si a perioadelor de lucru cu cele de repaos, in spatii umbrite corespunzator.

De asemenea, este indicat ca botosanenii sa solicite sfatul medicului la cel mai mic semn de suferinta.

Avertizarile meteorologice i-au determinat si pe reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) sa instiinteze Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta, fiind atenti si la posibilele incendii de vegetatie. In cazul in care se va impune, vor fi amplasate si puncte de prim ajutor.

Judetul se va afla sub incidenta unei avertizari meteorologice Cod Galben de intensificare val de caldura, canicula si disconfort termic, intre 2 si 3 august. In intervalul mentionat, in nordul si estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia si Dobrogea, disconfortul va fi ridicat iar maximele termice se vor situa in general intre 35-37 de grade Celsius. Valul de caldura va persista si la sfarsitul saptamanii.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.