Continuă suprizele în campionatul național de fotbal!

Echipa antrenată de Costel Enache și-a confirmat statutul de lider și i-a predat o lecție de fotbal lui FC Voluntari, impunându-se în fața ilfovenilor cu 3-1.

FC Botoșani continuă să fie surpriza plăcută a campionatului.

Oaspeții au început extrem de alert meciul și au reușit să deschidă scorul după doar 11 minute. Moruțan a creat o fază în banda stângă, a centrat, mingea a ajuns la Golofca, care l-a învins pe Balauru cu un șut plasat.

Voduț a egalat pentru ilfoveni în minutul 34. Acesta a primit o minge de la Pârcălabu și a înscris din șase metri.

Botoșănenii au revenit însă în avantaj în prelungirile primei reprize, dintr-o fază suspectă de ofside. Cucu l-a lansat extraordinar pe Golofca, acesta a finalizat pe lângă Balaure, însă reluările TV au arătat că jucătorul oaspeților se afla într-o poziție afară din joc.

Introdus pe teren de doar trei minute, Lorand Fulop a mărit avantajul oaspeților în minutul 54. Acesta a preluat o minge în careu, a preluat elegant, iar portarul Balauru s-a văzut din nou învins.

Seara ratată a gazdelor a devenit completă în ultimele 10 minute: Alexandru Răuță a văzut roșu direct după o intrare de-a dreptul criminală la Daniel Popa, cu talpa pe tibie. În minutul 86, a văzut roșu direct și goalkeeper-ul Balauru, eliminat direct pentru proteste. Locul său a fost luat de atacantul Voduț.

Astfel, FC Botoșani câștigă meciul cu Voluntari și rămâne liderul-surpriză din Liga 1, acumulând 10 puncte, în timp ce FC Voluntari rămâne pe locul șapte, cu patru puncte.

Cătălin Golofca (27 de ani) a fost eroul lui FC Botoșani în meciul cu FC Voluntari, încheiat 3-1 pentru moldoveni. Mijlocașul a reușit o „dublă” extrem de importantă pentru echipa sa, care și-a consolidat poziția de lider în Liga 1, cu 10 puncte după primele patru etape.

„Mă bucur că am luat cele trei puncte în această deplasare grea. Am avut puțin noroc, dar important este că am câștigat cele trei puncte. Sper să nu mă opresc și să mai marchez și în meciurile viitoare, pentru noi urmează un meci extrem de greu cu ACS Poli Timișoara. Mergem acasă, ne odihnim și încercăm să ne refacem”, a spus Cătălin Golofca.

Un alt remarcat al partidei dintre FC Voluntari și FC Botoșani a fost Lorand Fulop (20 de ani), cel care a reușit golul trei al moldovenilor.

„Victoria n-a fost atât de ușoară. Ne bucurăm că am câștigat, dar trebuie să rămânem modești și să continuăm tot așa. Trebuie să rămân modest, am marcat doar un gol, nu 10! Mi-am propus să marchez mai mult decât anul trecut, acum să vedem ce va fi”, a spus Lorand Fulop.

„Să sperăm că Golofca va fi eficient în continuare. Trebuie să remarcăm însă și aportul echipei, nu doar golurile lui. Jucătorii trebuiesc evidențiați, este meritul lor. Chiar vreau să subliniez acest lucru: am găsit un grup bun, este un grup responsabil, cu jucători motivați. E ușor de lucrat cu ei. Am câștigat un joc greu, a spus și Costel Enache, antrenor FC Botoșani.

Dragoș Balauru, goalkeeper-ul de 27 de ani al lui FC Voluntari, a fost eliminat pe finalul meciului cu FC Botoșani, pierdut de echipa sa cu 1-3.

Portarul a fost eliminat direct de către Ovidiu Hațegan pentru că ar fi fost auzit în timp ce înjura. După meci, Balauru a avut o reacție dură la adresa centralului.

„Avem gură să vorbim. Acum nu mai am voie sa înjur? Poate mi-am înjurat colegii sau i-am înjurat pe spectatori. Eu nu l-am înjurat pe arbitru. Asta e culmea! În lumea asta, nici să înjur nu mai pot. Oamenii în negru sa-și dea cartonașe roșii singuri. Nu vede nimeni că-i ofsaid de un metru la golul lui Golofca? Îmi pierd banii și punctele din cauza lor”, a spus Dragoș Balauru.

Portarul e contrazis însă de regulament, care reglementează clar că injuriile sunt complet interzise pe durata unui meci, indiferent cui sunt adresate!

„Nu e treaba mea să comentez arbitrajul. Jucătorii mei să fie nervoși pe greșelile lor, nu pe cele ale arbitrului. E dureros acest rezultat, am fi avut șansa să rămânem în locurile fruntașe cu un rezultat bun. Botoșani a făcut un meci bun, merită felicitați cei de acolo pentru că merită victoria. Analizasem jocul lor din primele etape și am făcut tocmai greșelile pe care nu trebuia să le facem”, a declarat Claudiu Niculescu, antrenor FC Voluntari.

„Nu vreau să comentez arbitrajul. Am avut posesia, cei de la Botoșani ne-au surprins pe contraatac. Din păcate, am primit un gol în ultimul minut al primei reprize, gol care s-a dovedit decisiv”, a spus Vasile Maftei, FC Voluntari.

Echipele de start:

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, M. Popescu, Olteanu – Novac, Răuță – Pîrcălabu, L. Marinescu, G. Deac – Voduț.

Rezerve: Petrariu, Căpățână, Filipov, Ivanovici, Popadiuc, Trandafirescu, Tudorie.

Antrenor: Claudiu Niculescu.

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Burcă, Miron, Mușat – Cucu, Tincu – L. Buș, Moruțan, Golofca – D. Popa.

Rezerve: E. Pap, Bordeianu, L. Fulop, B. Kuku, A. Patache, M. Roman, T. Serediuc.

Antrenor: Costel Enache.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.