Zeci de ansambluri au participat la Festivalul Internațional al cântecului, jocului și portului popular „Vasile Andriescu” (FOTO)

Botoșănenii au avut parte de două zile de folclor. Aflat la a XII-a ediție, Festivalul Internațional al cântecului, jocului și portului popular „Vasile Andriescu” a reunit zeci de ansambluri folclorice din județ, cât și din țară.

Așadar, pe scena amplasată pe Pietonalul Unirii au urcat ansambluri folclorice renumite din importante regiuni folclorice ale țării: Bucovina, Maramureș, Ardeal, Ţinutul Secuiesc, Oltenia și Dobrogea. De asemenea, au fost invitați și zeci de artiști din Republica Moldova.

Evenimentul a promovat și adus în actualitate jocul popular autentic, tradițional, din toate zonele folclorice ale țării, cântecul popular și muzica de fanfară. Acțiunea au avut scopul de a transmite și promova valorile culturii tradiționale moștenite fiind un demers spre păstrarea identității culturale și spirituale.

„Despre Festivalul Vasile Andriescu eu am vorbit adesea. Cu toate că este pentru prima dată când vin la acest festival. Dar puțini știu că Vasile Andriescu a fost un produs 100% al Ansamblului artistic «Ciprian Porimbescu» din Suceava. Iar eu a fost coleg de brâu mai mulți ani cu Vasile Andriescu, dar am fost și buni prieteni. Din cei care am fost atunci angajați la Ansamblul artistic «Ciprian Porimbescu» o spun cu durere în suflet că numai eu sunt în viață”, a spus maestrul coregraf Viorel Vatamaniuc, invitat special al Festivalului organizat la Botoșani.

Mii de oameni care au venit pe Pietonalul Unirii s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice venite din toate colțurile țării.

Festivalul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.